Közélet

Szétszabdalná a határzárat Szanyi Tibor

Szétszabdalná a határzárat Szanyi Tibor

2017. szeptember 19., kedd
Szétszabdalná a határzárat Szanyi Tibor

Sajátos demokráciafelfogás által vezérelve biztosítana szabad utat határokon az MSZP EP-képviselője - adta hírül az Origo.hu.

"Szépen megszabdalnám, átjárhatóvá tenném, hogy szabadon járhasson át rajta a vadállomány, az őzek, meg a földikutyák" -

mondta el a magyar határzárról

Szanyi Tibor

szocialista EP-képviselő. A politikus szerint nincs szükség a magyar kerítésre, mert az Európai Unió határvédelme nagyon jó. Szanyi Tibor hangsúlyozta, hogy senki sem számított 2015-ben arra, hogy több százezer migráns érkezik majd Görögország felől az EU-ba. Az MSZP politikusa szerint Magyarországon kívül az összes EU-tagállam támogatja a migrációt, sőt, Portugália miniszterelnöke "kézen állva könyörög" azért, hogy minél több migráns kerüljön az országba. A kvótarendszer legfőbb legitimációja Szanyi szerint az, hogy a többi állam ezt akarja. Ennek nyomán úgy gondolja, hogy hamarosan a magyarok is megbarátkoznak majd a migránsok befogadásának gondolatával. Szanyi úgy vélekedik, hogy a Frontex egész Európában megerősödött, és olyan tökéletesek a migrációt kezelő mechanizmusok, hogy semmi szükség a magyar határkerítésre. Kiemelte, hogy sajnálja a pénzt, amit Magyarország határvédelemre költött, ezért nem bontaná le teljesen a kerítést, csak felszabdalná, hogy a vadállatok szabadon járhassanak a határon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.