/

Szeptember végére készülhet el a Szeged-Algyő kerékpárút

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy telektulajdonos akasztotta meg perekkel, hogy összeérjen a Szeged és Algyő közötti kerékpárút, majd a közbeszerzési eljárás húzódott el, de végre már épül a bicajút hiányzó szakasza. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint szeptember végére összeér az aszfaltcsík.

A 47-es számú főút Szeged és Algyő közötti megerősítési munkáihoz kerékpárút építése is kapcsolódott, meg is kezdődött két éve a kivitelezés, ám egy rövidke szakasz kimaradt, és ennek csak most kezdték meg az építését. Egy telektulajdonos miatt csúszott a fejlesztés, aki eljárást kezdeményezett az állammal szemben, majd megtámadta az építési engedélyt is. A jogi huzavona után pedig a közbeszerzési eljárás is elhúzódott, így a biciklisek eddig kénytelen-kelletlen a főúton kerekeztek a hiányzó szakaszon, ami az igencsak forgalmas szakaszon balesetveszélyes.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője, Kiss Boglárka arról tájékoztatta portálunkat, hogy a hiányzó, mintegy 1,5 kilométer hosszúságú kerékpárút szakasz megépítése nem volt része a 2015-ben lezárult beruházásnak. A most megépülő II. ütemre vonatkozó kivitelezési közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult, a szerződést a nyertes pályázatot benyújtó Hódút Kft.-vel megkötötte a NIF. A kivitelezés megkezdődött, és a jelenleg érvényes ütemezés szerint szeptember végén befejeződik. Kiss Boglárka hozzátette, a kivitelezés hazai forrás felhasználásával valósul meg, nettó 84,9 millió forintból.

Megtudtuk, a beruházás keretében a kerékpárút építésén túl a 47-es számú főúton a Kastélykert Fogadó környezetében lévő két gyalogos átvezetéshez változtatható jelzésképű, veszélyt jelző táblákat is telepítenek.

Előző sztori

A pedagógusok felkészülten várják a becsöngetést

Következő sztori

Kajak-kenu: meghálálta a bizalmat Birkás Balázs