Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2018-as választás még nincs lefutva Szél Bernadett szerint, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy ő lesz a 2018-as választásokon az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Az LMP politikusa lesz az első női miniszterelnök-jelölt Magyarországon. Szél Bernadett leszögezte, hogy egyik politikai erővel sem fognak össze, valamint vitára hívta ki az ellenzéki pártok és a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét. A műsorban arról is beszélt, hogy szerinte nem esélytelen az indulása, mint mondta, nincs még lefutva a választás.

Hozzátette: az ellenzék teszetosza politizálása tette fel az i-re a pontot, tartott attól, ha nem lép, akkor elúszik a jövő évi választás. „Érzem magamban az erőt, az eltökéltséget és az elkötelezettséget is” – szögezte le az LMP társelnöke az ATV műsorában. A Lehet Más a Politika országos elnöksége támogatja a miniszterelnök-jelöltségét, a végleges döntést a kongresszus fogja meghozni.

A párt honlapjáról kiderül, hogy Szél Bernadett az LMP-nek 2010 óta tagja, korábban a Humanista Mozgalomban tevékenykedett. A 2010-es országgyűlési választáson egyéni képviselőjelöltként országosan a legjobb eredményt érte el az LMP indulói közül, majd az önkormányzati választáson polgármester-jelölt volt Budakeszin. A 2011-es tisztújításon a kongresszus az LMP szóvivőjévé választotta. 2013 tavaszáig az LMP Pilis-Budavidéki területi szervezetének választmányi tagja volt. 2013 márciusa óta az LMP társelnöke. Parlamenti mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte. Az Országgyűlés Foglalkoztatási- és Munkaügyi Bizottságának tagja és a Rehabilitációs albizottság elnöke volt. 2013 februárjától az LMP képviselői csoportjának vezető-helyettese, 2013 szeptemberétől frakcióvezető-helyettes. 2014 májusától az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának tagja. A frakción belül foglalkoztatáspolitikai, család- és szociálpolitikai, nemi esélyegyenlőségi, roma integrációs, fogyatékosügyi, valamint energiaapolitikai kérdésekkel is foglalkozik. Családos, férjével és két kislányával Budakeszin él.

Előző sztori

Benyújtották a Csongrád megye átnevezéséről szóló javaslatot

Következő sztori

Kosárlabda: Szedeák-siker a MAFC elleni edzőmeccsen + FOTÓK