Szegeden versenyeztek a vízszerelők

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Szegedi Vízmű Zrt. szervezésében megvalósuló XVI. Országos Víziközmű Szerelőverseny célja, az ivóvízellátás területén dolgozó szakemberek elméleti és gyakorlati felkészültségének megmérettetése, hivatásszeretetének, szakmai elkötelezettségének erősítése, a csapvízfogyasztás és a víziközmű ágazat társadalmi elismertségének növelése volt.

2017-ben immár 16. alkalommal szervezte meg a Magyar Víziközmű Szövetség ezt a neves rendezvényt, amelyhez az idei évben a Szegedi Vízmű Zrt. kapcsolódott be társszervezőként.

A verseny megrendezésével évről évre azt szeretné demonstrálni a Szövetség, hogy igenis szükség van az ágazatban dolgozó munkatársakra, szükség van az elhivatottságukra, a szakmai ismeretükre, a tudásukra.

A szegedi Széchenyi téren tartott megnyitón Solymos László alpolgármester köszöntötte elsőként a megjelenteket. Megköszönte, hogy a napfény városa láthatja vendégül a víziközmű ágazat legjobb szakembereit. Köszöntőjében kiemelte a szektor jelentőségét, a szakemberek megtartásának fontosságára is felhívta a figyelmet és az ágazat által szolgáltatott ivóvíz biztosításának kiemelt szerepét is hangsúlyozta.

Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű vezérigazgatója elmondta, hogy a szakma kihívásai napról napra egyre keményebb feladatok elé állítják a kollégákat, folyamatosan nehezített körülmények között kell teljesíteniük. A döntéshozók oldaláról szeretne több pozitív odafigyelést kérni, hiszen pontosan ez az az ágazat, amelyik ezt megérdemelné.

Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte azt a tényt, hogy a jelenlegi „vészterhes” időben is 21 hazai és 3 külföldi csapat érkezett Szegedre, hogy összemérje tudását. Sokat jelent ez az ágazatnak, hiszen ezáltal érezhető az, hogy a verseny sokat jelent a kollégáknak, örömmel jönnek, fontos számukra mind erkölcsi, mind szakmai szempontból. Üdvözölte azt a lehetőséget, hogy egy nyílt terepen, külső szemlélők által is megtekinthető a verseny, hiszen így sokan bepillantást nyerhetnek a „vizes” szakemberek mindennapi munkájába, láthatják a járókelők, a vendégek, hogy milyen kihívásoknak kell a kollégáknak megfelelni nap, mint nap.

A versenyen mind gyakorlati, mind elméleti tudásukról számot kellett adniuk a kollégáknak. A két napig tartó rendezvényen végül a Fejérvíz Zrt. csapata emelhette magasba a győztesnek járó trófeát. A második helyezett lett a Pannon-Víz Zrt., harmadik pedig a Heves Megyei Vízmű Zrt. csapata.

A Szövetség az ágazat nevében szeretne köszönetet mondani a rendezvényen részt vevő – és az otthon maradt –
kollégáknak egyaránt azért, hogy itt vannak, hogy velünk vannak, velünk dolgoznak és az emberi élet egyik legfontosabb, legalapvetőbb elemét, a vizet ápolják, gondozzák és a nap 24 órájában azon dolgoznak, hogy Magyarország minden lakosához eljusson a tiszta, friss ivóvíz.

Előző sztori

Kosárlabda: a bronzért játszhat a Szedeák Kaposváron

Következő sztori

Az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosát fogadta Pintér Sándor