Szegeden nyitna irodát az Európai Közjogi Szervezet

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden nyitna Közép-Európában elsőként helyi irodát az Európai Közjogi Szervezet, az EPLO – mondta Szpiridon Flogaitisz, a szervezet elnöke pénteken az M1 közszolgálati tévécsatornának.

A tervbe vett szegedi irodáról Flogaitisz Trócsányi László igazságügyi miniszterrel egyeztetett. Az iroda jogtudományi értekezleteket, szemináriumokat szervezne és tartana.

“Az Európai Unió értékeit öregbíti szervezetünk, amelynek Magyarország már évek óta aktív tagja. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk országukkal, ezért is szeretnénk azt, hogy Magyarországon alakíthassunk ki regionális központot, amelynek tudományos és jogi szakértői segítenék a térség fejlődését. Jelenleg Európa déli részéről végezzük munkánkat, ezzel az új bázissal új kapukat tudnánk megnyitni Közép-Európában is” – mondta Flogaitisz, aki korábban görög belügyminiszter és európai ügyekért felelős miniszter volt.

Szpiridon Flogaitisz az EPLO tevékenységének elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Áder János államfőtől augusztusban.

Előző sztori

Rekord: mintegy ezren élesztettek újra a szegedi rakparton + FOTÓK

Következő sztori

A felelős állattartásra oktatták a vásárhelyi diákokat