Sport

Röplabda: izgalmas mérkőzésen maradt alul a SZRSE

Röplabda: izgalmas mérkőzésen maradt alul a SZRSE

2017. szeptember 25., hétfő
Röplabda: izgalmas mérkőzésen maradt alul a SZRSE

A Gödöllői RC U21-es csapata ellen indította a bajnokságot a Szegedi Röplabda Sportegyesület női NB II-es együttese, s rögtön egy izgalmas, kiélezett találkozót játszott, amelyen végül öt szettben maradt alul.

Nagy csatát és végig kiélezett játékot hozott az NB II-es női bajnokság rajtja a Szegedi RSE mérkőzésén. Az összecsapást a szegediek kezdték jobban, a szett elején kisebb előnyt szereztek, majd a gödöllőiek nagyot küzdve visszazárkóztak. A játszma végjátékához érkezve fej-fej mellett harcoltak a csapatok, ám végül a vendégek akarata érvényesült és megnyerték az első szettet. A második játékrész is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, folytatódott a jó hangulatú, izgalmas csata. Ismét a játékrész végén dőlt csak el a szett sorsa, a házigazdák hibáztak többet, így 0-2-re a Penta Gödöllői RC húzott el. A szegediek nem adták fel, hatalmas küzdéssel és akarattal vágtak neki a harmadik szettnek. Végig szoros és kiélezett csatában egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni a végjátékra. Ekkor azonban a szegediek koncentráltak jobban, a hazai közönség biztatása mellett sikerült szépíteniük. A negyedik szettben is kiegyenlített volt a mérkőzés képe, kisebb előnnyel a Szegedi RSE érte el előbb a 20 pontot, azonban az utolsó pontokra felzárkóztak a vendégek. 23-23-nál, 24-24-nél, és 24-25-nél is megremegett a nyitó játékosok keze, majd Fürdök Nóra két ászértékű szervájával kiegyenlített a Szeged. Következett a mindent eldöntő ötödik játékrész, ahol a gödöllői csapatot megfogta az előző szett elvesztett végjátéka, a szegediek pedig a hangos bíztatásnak is köszönhetően erőre kaptak, így hazai előny birtokában várta a publikum a mérkőzés végét. 12-8-as állásnál azonban megtorpant a Szegedi RSE, a gödöllői játékosok lassan zárkóztak, majd a győzelem reményétől fellelkesültek, és nagyot küzdve megfordították az állást, így megszerezték a győzelmet. A szegediek Érden folytatják a bajnokságot, ahol Delta RSE ellen lépnek pályára szombaton.

Szegedi RSE - Gödöllői RC 2:3 (21:25; 19:25; 25:23; 27:25; 12:15)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.