Közélet

OPSZ: folyamatosan nő a polgárőrök száma

OPSZ: folyamatosan nő a polgárőrök száma

2017. szeptember 6., szerda
OPSZ: folyamatosan nő a polgárőrök száma

Folyamatosan nő a polgárőrök száma az országban; csak tavaly ötezren jelentkeztek - mondta Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elnök szerint úgy sikerült növelni a polgárőrök számát, hogy nem folytattak semmilyen toborzást vagy kampányt. "Tulajdonképpen nagyon sok az úgynevezett rendpárti ember, akik valamilyen közösséghez szeretnének tartozni (...), és ezt a közösséget a polgárőr egyesületekben megtalálják" - tette hozzá. A kormány stratégiai partnernek tekinti az Országos Polgárőr Szövetséget (OPSZ), amelynek több mint hatvanezer tagja önkéntesen, szabadidejében vigyázza a falvakban, városokban élők biztonságát - mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten.

Nyitrai Zsolt

a -

Túrós Andrással

, a szövetség elnökével közösen tartott - sajtótájékoztatón bejelentette, a kormány még ebben az évben stratégiai megállapodást köt a több mint huszonöt éves civil szervezettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.