Közélet

NFM: megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok kiértékelése

NFM: megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok kiértékelése

2017. szeptember 27., szerda
NFM: megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok kiértékelése

Idén kilenc szénhidrogénes és egy geotermikus területre nyújthattak be pályázatot az iparági befektetők; a beadott hét pályázat közül formailag hat érvényes, négy területre nem érkezett ajánlat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat szerdai tájékoztatása szerint a nemzeti fejlesztési miniszter által létrehozott minősítő bizottságok megkezdték a hétfőn és kedden beadott bányászati koncessziós pályázatok részletes ellenőrzését. Az ajánlatok kiértékelése a pályázati kiírásokban meghatározott részletes szempontrendszer szerint történik, a benyújtástól számított kilencven napon belül. A koncessziók megadásáról a minősítő bizottságok javaslata alapján dönt a miniszter. A közlemény szerint a 2013 óta működő hazai bányászati koncessziós rendszer kiegyensúlyozott és rugalmas feltételeket biztosít valamennyi befektető számára, és elősegíti az ágazati beruházások megvalósulását. A NFM a pályázati tapasztalatok és a befektetői érdeklődés alapján a jövőben újabb szénhidrogén koncessziós pályázatok megjelentetését tervezi. A koncessziós pályázatokról további információ az értékelés lezárása után, az eredményhirdetést követően adható - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.