NFM: megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok kiértékelése

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén kilenc szénhidrogénes és egy geotermikus területre nyújthattak be pályázatot az iparági befektetők; a beadott hét pályázat közül formailag hat érvényes, négy területre nem érkezett ajánlat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat szerdai tájékoztatása szerint a nemzeti fejlesztési miniszter által létrehozott minősítő bizottságok megkezdték a hétfőn és kedden beadott bányászati koncessziós pályázatok részletes ellenőrzését. Az ajánlatok kiértékelése a pályázati kiírásokban meghatározott részletes szempontrendszer szerint történik, a benyújtástól számított kilencven napon belül. A koncessziók megadásáról a minősítő bizottságok javaslata alapján dönt a miniszter.

A közlemény szerint a 2013 óta működő hazai bányászati koncessziós rendszer kiegyensúlyozott és rugalmas feltételeket biztosít valamennyi befektető számára, és elősegíti az ágazati beruházások megvalósulását. A NFM a pályázati tapasztalatok és a befektetői érdeklődés alapján a jövőben újabb szénhidrogén koncessziós pályázatok megjelentetését tervezi. A koncessziós pályázatokról további információ az értékelés lezárása után, az eredményhirdetést követően adható – közölték.

Előző sztori

Fővárosi hangversennyel folytatódott a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

Következő sztori

Baleset történt az M5-ös autópályán (FRISSÍTVE)