Nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményez Németh Szilárd

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemzetbiztonsági bizottsági vizsgálatot kezdeményez a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez köthetően hamis szír útlevelekkel Európába érkezettek ügyében Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke.

Németh Szilárd hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a német szövetségi bűnügyi hivatal adatai szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet több mint 11 ezer hamis szíriai útlevéllel rendelkezik, és – mint kiemelte – “több ezer migráns már hamis útlevéllel érkezett Európába”. A kormánypárti politikus szerint ez újabb jele annak, hogy a terroristák a tömeges migrációt felhasználva érkeznek Európába. Eközben “Brüsszel továbbra is azon dolgozik, hogy a migránsokat kvóták alapján elosszák az uniós tagállamok között” – tette hozzá Németh Szilárd.

Kiemelte továbbá, hogy a “német hatóságok adatai is figyelmeztetnek, a Brüsszel által tervezett állandó áttelepítési mechanizmus rendkívüli biztonsági veszélyt jelent a tagállamokra és szétterítené a terrorizmust”. Ezért Németh Szilárd kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddi ülésén vegyék napirendre a terrorszervezethez köthető hamis, szír útlevelekről szóló értesüléseket, a bizottság vizsgálja meg, hogy ez jelent-e, és ha igen, milyen veszélyt jelent Magyarországra.

Előző sztori

Jubilál a Szent Gellért Fesztivál

Következő sztori

Idén másodjára mozdul meg a kritikus tömeg