Közélet

Merkel: a migráció nem fenyegetés, hanem nagy feladat

Merkel: a migráció nem fenyegetés, hanem nagy feladat

2017. szeptember 3., vasárnap
Merkel: a migráció nem fenyegetés, hanem nagy feladat

Az Európába és Németországba irányuló migráció nem fenyegetés, hanem nagy feladat - mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap Berlinben a kormányfőjelöltek televíziós vitáján.

A szociáldemokrata (SPD) kancellárjelölttel,

Martin Schulz

-cal folytatott vitán hangsúlyozta, hogy Németország nem zárkózhat be a világ más részein pusztító háborúk és szegénység előtt, ami azonban "nem jelenti azt, hogy mindenki jöhet". Az utóbbi két évben "megtanultuk, hogy a menekülést kiváltó okok megszüntetésére kell törekedni", és ez a következő négy évben is sok feladatot ad majd - tette hozzá a jobbközép CDU/CSU pártszövetség jelöltje. Martin Schulz hangsúlyozta: továbbra is vállalja azt a kijelentését, hogy az Európába érkező menekültek "aranynál is értékesebb dolgot hoznak magukkal", jelesül "az Európába vetett hitet". Erre "büszkék lehetünk" - mondta a baloldali politikus a kancellárjelöltek egyetlen vitáján, amelyen elsőként a migrációval és a menekültüggyel kapcsolatos kérdéseket kaptak a műsorvezetőktől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.