Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Szeged lett a BP ütőere

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

9 hónapig vártuk, megérte: megnyílt a British Petrol szegedi üzleti szolgáltatóközpontja. Most több mint 270-en dolgoznak itt, azonban a tervek szerint 2020-ra ötszáz főre növelik a létszámot. A kormány 1,9 milliárd forintot adott a projektre.

Szeptember végén jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy a British Petrol (BP) 500 új munkahelyet hoz létre Szegeden. A miniszter kiemelte: a fiatalok itthon maradásának lehetőségét, a versenyképes jövedelmet biztosító beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forint támogatást nyújt. A központot körülbelül 8 milliárd forintos összegből alakították ki, így kívülről megőrizte eredeti értékeit, belülről viszont teljesen átalakult, XXI. századivá vált az épület: négy és fél hónapot bontottak, ugyanennyit építettek. Lapunk számolt be először arról, hogy a volt ruhagyár területén fog megnyílni a szolgáltatóközpont. A BP szegedi centrumában a pénzügy, a könyvelés, az adózás, a beszerzés, HR, tőzsdei kereskedés támogatás és az ügyfélszolgálat területére vártak és még minidig várnak dolgozókat.

Politikai pikantériája is van a beruházásnak Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint, azonban az ellentéteken felülemelkedtek azért, hogy Szeged és tágabb környezete is sikeres legyen. Kiemelte, ez a szektor a harmadik legjobban fizető a banki és az IT-s után. Örül, hogy a századfordulós épület végre újból hasznossá válhatott a könnyűipar két évtizeddel ezelőtti összeomlását követően, s egyben szimbolizálja azt a gazdaságtörténeti utat, amelyet az ország bejárt az elmúlt száz évben. Hangsúlyozta, Szeged és az egész ország munkája benne van az új szolgáltatóközpontban, hiszen az utóbbi években soha nem látott mértékben nőtt a beruházások száma, felére csökkent a munkanélküliség, hazánk sikeres.

“Valódi örömünnep a mai” – vélekedett Botka László (MSZP) polgármester. Az SZTE-re az ország minden területéről jönnek. Az egyetemisták kétharmada Szegeden maradna, amennyiben találna megfelelő állást, ezért a gazdaságfejlesztési tervüket ehhez igazították. A városba települt több mint tucatnyi informatikai cég 2500 új munkahelyet teremtett, a BP pedig további ötszáz főnek ad munkát.

“A világ egyik vezető energetikai vállalataként 72 országban van jelen a BP Alaszkán keresztül az Amazonas-vidékén át Ausztráliáig” – fogalmazott Richard Hookway, a BP Global Business Services és IT ügyvezető igazgató. Az új szolgáltatóközpont megnyitásával a foglalkoztatottak létszámát tekintve Magyarország a BP számára az öt legfontosabb ország, Szeged pedig a tíz legjelentősebb város közé került. A BP tevékenységét támogatják, a szegedi munkatársak számítanak a cég ütőerének

Személyes dolgokról, kulturális kérdésekről beszélt, nemcsak azt tűnt fel neki, hogy Szeged a napfény, halászlé és a paprika városa, hanem az is, hogy egyben a szobroké is, amelyek közül kiemelte a legendás angol-magyar meccs emlékművét. Többször hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a sokszínűség számukra, a szegedi irodában dolgozók 5%-a nem magyar, a teljes BP GBS Europe-nál pedig 15% ez az arány. A nők aránya kétharmad. A szegedi szolgáltatóközpontot is a BP értékei mentén hozták létre. Brian Puffer, a BP GBS alelnöke hozzátette, Szeged mellett szólt a jó infrastruktúra, a közeli budapesti központ, a kiváló az egyetem és – ezt már nevetve jegyezte meg – a 2000 óra napfény. Kiemelte, a helyi és az országos kormányzat nélkül mindez nem sikerülhetett volna.

Hírzóna

Online kiállítás nyílt a Nap-Fény Fotókör műveiből

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az Épített környezet című tárlatot Miklóssy Mária és Deilinger József fölvételeiből állították össze.

Tovább olvasom

Közélet

Térfigyelő kamerákkal küzdene a szemetelők ellen az ATIVIZIG

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az ATIVIZIG munkatársainak jelentős többletfeladatot jelent a rakparton hétről hétre felgyülemlő szemét eltakarítása.

Tovább olvasom

Egészség

Új eszközökkel gazdagodott a makói kórház

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Betegőrző monitorokkal és infúziós pumpákkal.

Tovább olvasom

Aktuál