Közélet

Magyar Idők: vizsgálják a vádakkal teli levelet Czeglédy-ügyben

Magyar Idők: vizsgálják a vádakkal teli levelet Czeglédy-ügyben

2017. szeptember 8., péntek
Magyar Idők: vizsgálják a vádakkal teli levelet Czeglédy-ügyben

A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított szocialista politikus, az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba ügyében vádakkal teli elektronikus levelet küldött szét a sajtó egy részének egy férfi.

A

Polt Péternek

címzett, Veszprémben keltezett levél írója vizsgálatot kér a legfőbb ügyésztől Czeglédy és társai ügyé­ben zajló büntetőeljárás kapcsán -

írja a Magyar Idők

. A férfi azt állítja, tudomására jutott, hogy két, letartóztatásban lévő gyanúsított – hozzátarto­zóik és magánszemélyek közvetítésével – két-két millió forintot adott egy budapesti férfinak, hogy a pénzt juttassa el az ügyben eljáró hatósági személynek. A Legfőbb Ügyészségen megerősítették a Magyar Időknek, hogy megkapták a levelet és vizsgálják annak tartalmát. Az alapos gyanú szerint a

Czeglédy Csaba

(aki többször ellátta

Botka László

és

Gyurcsány Ferenc

jogi képviseletét) vezette Human Operator Zrt. – többek között – a 2015–2016-os évben is munkaerő-közvetítői tevékenységet végzett több hazai munkáltató felé, amellyel összefüggésben olyan számlázási láncolatot alakítottak ki, amelyben a szerződésben vállalt kötelezettségét papíron több alvállalkozón keresztül látta el, valójában a munkaerőt közvetlenül biztosította. A gyanú szerint az iskolaszövetkezetek, amelyek a számlázási lánc végén álltak, ténylegesen nem végezték el a számlák mögötti gazdasági tevékenységet, szerepük a fiktív számlák kiállítására korlátozódott, lehetőséget biztosítva ezáltal arra, hogy a cég csökkentse az áfafizetési kötelezettségét. Az eddigi adatok szerint a bűnszervezet mintegy 3 milliárd forint adót nem fizetett be, ezzel kárt okozva az államnak. Czeglédyvel együtt eddig 14 gyanúsítottja van az ügynek, ­valamennyien előzetes letartóztatásban vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.