Közélet

Molnár Áron maradt, új arcok a képviselők közt Algyőn + FOTÓK

Molnár Áron maradt, új arcok a képviselők közt Algyőn + FOTÓK

2017. szeptember 10., vasárnap
Molnár Áron maradt, új arcok a képviselők közt Algyőn + FOTÓK

A régi-új polgármesterre a választáson megjelent 2456 főből 1794 fő szavazott. Roczkó András 622, Budai László 20, míg Barna Zoltán 15 voksot gyűjtött. A nyolcfős testületbe a Molnár-csapat tagjait szavazták az algyőiek.

A feldolgozottság 99,99 százalékos.

Molnár Áronra

(független) a szavazók 73,19,

Roczkó Andrásra

(független) 25,38,

Budai Lászlóra

(Magyar Munkáspárt) 0,82,

Barna Zoltánra

(Magyar Környezetvédők Pártja) 0,61 százalék tett ikszet. A nyolcfős képviselő-testületbe a Molnár Áron-féle csapat tagjai kerültek be, név szerint:

Balázs Zsolt (1660 szavazat), Gubacsi Enikő (1501), Torma Tiborné (1422), Ozsváth Lászlóné (1282), Bogdán Tamás (1090), Füzessy István (1022), Nagy Miklósné (980)

és

Kiss Róbert (829).

Valamennyien függetlenek. Molnár Áron a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában elmondta: a választások megmutatták, hogy a józan észnek és a normalitásnak van még jövője a világban. „Bebizonyosodott, hogy az emberek nem szeretik a mocskolódást és a hazugságot, és örülök, hogy a valóság is ezt tükrözi” – jelentette ki a település első embere. Megköszönte a nagyközségben élőknek, hogy ilyen sokan az urnák elé járultak, valamint háláját fejezte ki mindazoknak, akik támogatták abban, hogy folytathassa az elmúlt három év munkáját. „Az eredmény arra is rámutat, hogy kistelepüléseken nem lehet negatív, hazug kampánnyal nyerni. Bízom benne, hogy a következő választásokon ez nem csak Algyőn, hanem az egész országban így lesz. Ami az utóbbi hetekben történt a településen, az botrányos volt, és a helyiek a szavazataikkal kifejezték, hogy itt nincs szükség ilyen politikára” – tette hozzá Molnár Áron. Roczkó András gratulált a győzelemhez. „Az algyőiek döntöttek. Sok sikert kívánok a település vezetéséhez és fejlődéséhez” – mondta el portálunknak, majd megköszönte a nagyközségben élőknek, hogy ilyen sokan fontosnak tartották, hogy éljenek állampolgári kötelezettségükkel. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Algyői Szervezete közleményben reagált, melyben azt írják: a párt nem indult az algyői időközi önkormányzati választáson szeptember 10-én. A megválasztott képviselő-testületnek jó munkát kívánnak. 19 óráig a névjegyzékben szereplők 55,78 százaléka, azaz a 4403 főből 2456 fő járult a szavazóurnákhoz. Az első választókerületben 59,02, a másodikban 56,36, a harmadikban 59,82, a negyedikben 48,40 százalék volt a részvételi arány. Az adatok feldolgozottsága 99,99 százalék.

Korábban írtuk:

Reggel 6 és este 7 óra között járulhatnak az urnák elé az algyőiek, hogy polgármestert és az új képviselő-testületet válasszanak. Az első adatok szerint 7.00-ig a névjegyzékben szereplők 1,82 százaléka adta le voksát valamelyik jelöltre. Az első szavazó körzetben 2,37 %, a második számú szavazó körzetben 2,45 %, a harmadik számú körzetben 1,09 %, míg a negyedik szavazó körzetben 1,30 % a részvételi arány a szavazás első órájának elteltével. 9 óráig már 10,82 százalék ment el szavazni. Az első szavazó körzetben 12,79 %, a második számú szavazó körzetben 11,12 %, a harmadik számú körzetben 9,42 %, míg a negyedik szavazó körzetben 9,89 % volt a részvételi arány. 11 óráig a településen élő választópolgárok 23,51 százaléka járult az urnák elé. Az első választókörzetben 28,70, a másodikban 22,34, a harmadikban 23,02, a negyedikben 19,69 a részvételi arány. Az első választókörzetben 35,39, a másodikban 29,78, a harmadikban 31,35, a negyedikben 25,85 százalék volt a részvételi arány 13 órakor, hat órával a szavazás befejezése előtt. 15 órára pedig a számok: 42,59, 37,04, 39,19, 32,00. 17 óra 30 percig 50,83 százalék, azaz a 4403 főből 2283 fő szavazott. Az első választókerületben 55,80, a másodikban 51,37, a harmadikban 53,57, a negyedikben 42,87 százalék volt a részvételi arány.

Szeptember 10-re tűzték ki

az időközi polgármester-választást Algyőn, miután május 31-én a képviselő-testületen belüli folyamatos feszültségek miatt

a nagyközség grémiuma feloszlatta magát

. Összesen huszonhat egyéni képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság, közülük ketten,

Barna Zoltán

(Magyar Környezetvédők Pártja) és

Budai László

(Magyar Munkáspárt) a polgármesteri székért is ringbe szállnak, de a két további polgármesterjelölt,

Roczkó András

(Független) és a jelenlegi független polgármester,

Molnár Áron

nem kíván a képviselői padsorban helyet foglalni.

Az ajánlásokat augusztus 7-éig lehetett gyűjteni

, egyéni választókerületi képviselőjelölt az lehetett, akit legalább 45 választópolgár jelöltnek ajánlott, a polgármesterjelölteknek pedig legalább 133 ajánlást kellett összegyűjteniük. Algyő egy választókerületet alkot, a kilencfős képviselőtestület tagjaira négy szavazókörben lehet voksolni. Mindössze két párt indul, a már említett Magyar Környezetvédők Pártja és a Magyar Munkáspárt, a többi jelölt egytől egyig függetlenként méretteti meg magát. A szavazólapon tizenegy olyan nevet találhatunk, akik már a 2014-es helyhatósági választáson is indultak. Akkor egyébként három polgármesterjelöltre és huszonhét képviselőjelöltre szavazhattak a lakosok, és mindössze kilenc vokson múlt, hogy Molnár Áron lett a település első embere. Az egyéni listás képviselőjelöltek szavazólapi sorrendje a következő:

Bogdán Tamás

– független;

Fodor Attila

– független;

Süli-Zakar Tímea

– független;

Füzesy István Tibor

– független;

Barna Zoltán

– Magyar Környezetvédők Pártja;

Tassy Jenő

– független;

Budai László

– Magyar Munkáspárt;

Miklós Attila Zsolt

– független;

Balázs Zsolt

– független;

Lele Lajos Sándor

– független;

Szűcs Szilveszter

– független;

Oláh Dániel

– független;

Nagy Miklós Jenőné

– független;

Ozsváth László Árpádné

– független;

Torma Tibor Róbert

– független;

Kassné Bakó Ildikó

– független;

Kiss Róbert

– független;

Gubacsi Enikő

– független;

Beke Sándor Tamás

– független;

Torma Tibor Istvánné

– független;

Szűts László

– független;

Gregus Beatrix Szibilla

– független;

Német Péter

– független;

Herczeg József

– független; B

oldizsár Róbert

– független; valamint

Gubacsi Szilárd

– független.

A nap folyamán a SZEGEDma.hu folyamatosan jelentkezik a választással kapcsolatos friss hírekkel, részvételi adatokkal!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.