Lázár: a városfejlesztés nem öncélú dolog

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A városfejlesztés nem öncélú dolog, a siker fokmérője, hogy a fiatalok megtalálják-e boldogulásukat abban a közösségben, ahova születtek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Makón.

Lázár János a 27. Makói hagymafesztivál megnyitóján úgy fogalmazott, egy beruházás célja nem lehet a dicsőség, de még a megtérülés sem. Az elvégzett munka sikerének fokmérője nem az elköltött milliárdok nagyságrendje, nem az elkészült utak hossza vagy az épületek alapterülete – fejtette ki.

Egy település fejlődésének minőségére az ad választ, hogy egy fiatal mit gondol a közösségről, hogy dönt, marad vagy megy – mondta Lázár János, aki a térség országgyűlési képviselője. “Azért dolgozunk, hogy minden fiatal itt maradhasson ebben a közösségben” – hangsúlyozta a miniszter.

Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, 1991-ben azzal a céllal hívták életre a hagymafesztivált, hogy ünnepeljék azt a zöldséget, amely világhírűvé tette a várost.

A makói hagyma története 320 évvel ezelőtt, a város újratelepítése után kezdődött, amikor a helybéli gazdák úgy döntöttek, hogy a szőlőskertek művelése helyett hagymatermesztéssel foglalkoznak – mondta polgármester.

A hagymafesztivál a város legnépszerűbb rendezvénye, amelyen a kulturális és gasztronómiai programok mellett fontosak a szakmai tanácskozások is – közölte Farkas Éva Erzsébet.

Előző sztori

Ahol mindenki kaphat és adhat – Megnyílt a Tágas Tér Fesztivál

Következő sztori

Befektetés-ösztönzés megyei koordinációval