Sport

Labdarúgás: nem érdemelt vereséget, mégis kikapott a Szeged-Grosics

Labdarúgás: nem érdemelt vereséget, mégis kikapott a Szeged-Grosics

2017. szeptember 24., vasárnap
Labdarúgás: nem érdemelt vereséget, mégis kikapott a Szeged-Grosics

Egy pontrúgás okozta a Szeged 2011-Grosics Akadémia vesztét a nagyon agresszívan, helyenként alattomosan futballozó Kazincbarcika ellen.

A hétközi kupakiesés után hazai pályán fogadta az idei év eddigi meglepetés csapatát a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Kazincbarcika is búcsúzott a kupaküzdelmektől, így mindkét gárda azzal a céllal lépett pályára, hogy javítsa a kisiklást. Jól kezdte a találkozót a hazai csapat, Molnár János révén rögtön a negyedik percben nagy helyzetet puskázott el, de egyébként is a Szeged-Grosics akarata érvényesült az első negyed órában. A Kazincbarcika aztán kijjebb jött a szorításból, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni a vendégek, akik nagyon agresszívan, helyenként talán túl keményen is játszottak, rengeteg szabálytalansággal tördelték a játékot, amivel ki is zökkentették a Szegedet. Supka Attila együttese csak távoli lövésekig jutott ezután az első játékrészben, gól nem született. A szünetben két helyen is változtatott a hazaiak vezetőedzője, de a játék képe sokat nem változott. A Kazincbarcika szervezetten és keményen védekezett, bízva egy-két megugrásban, míg a Szeged kissé tompán próbálkozott. A legnagyobb ziccer Beke Péter előtt adódott, egy kezezésgyanús szituációt követően kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, de az eldőlő Somodi lábába rúgta. Pedig ha kicsit megemeli, vagy valamelyik sarokra helyezi, megvan a vezetés. Ezzel szemben mégis a Kazincbarcika szerezte meg a vezetést, egy szabadrúgást Heil Valter csúsztatott a hazai kapuba. Ezután a vendégek minden lehetséges, megengedett és kevésbé megengedett módszert bevetettek az eredmény megőrzésének érdekében, a céljukat pedig el is érték. A Szeged nem tudta bevenni a barcikai kaput, így hiába játszott jobban mezőnyben, a futballt még mindig gólra játsszák, így vereséget szenvedett. Nem vár könnyű feladat Supka Attiláékra a következő fordulóban sem, a Gyirmót vendégeként lépnek pályára a szegediek a tizenegyedik fordulóban.

Gyula, 150 néző
2017. szeptember 24., 16.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
KBSC
Játékvezető: Ducsai József * Asszisztens: Medovarszki János, Szilágyi Norbert
0
-
1

Merkantil Bank Liga NB II. 10. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - KBSC 0 - 1 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia. Vezette: Ducsai József (Medovarszki János, Szilágyi Norbert).

Szeged:

Szántai - Horváth, Coroian, Farkas, Papp (Achim - a szünetben), Pászka, Nicorec (Germán - a szünetben), Zabari, Zádori, Beke, Molnár.

Vezetőedző:

Supka Attila.

Kazincbarcika:

Somodi - Lőrincz (Süttő, 73'), Palmes, Heil, Constantinescu, Belényesi, Mikló (Kanalas, 68'), Kovács O. (Sigér, 81'), Hegedűs, Takács, Boros.

Vezetőedző:

Vitelki Zoltán.

Gól:

Heil (77')

Sárga lap:

Farkas (93') ill. Kovács O. (49'), Heil (62') Supka Attila:

"Butaságból kapott góllal veszítettünk. Sok sérülttel kell készülnünk a következő mérkőzésre."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.