Labdarúgás: nem érdemelt vereséget, mégis kikapott a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy pontrúgás okozta a Szeged 2011-Grosics Akadémia vesztét a nagyon agresszívan, helyenként alattomosan futballozó Kazincbarcika ellen.

A hétközi kupakiesés után hazai pályán fogadta az idei év eddigi meglepetés csapatát a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A Kazincbarcika is búcsúzott a kupaküzdelmektől, így mindkét gárda azzal a céllal lépett pályára, hogy javítsa a kisiklást. Jól kezdte a találkozót a hazai csapat, Molnár János révén rögtön a negyedik percben nagy helyzetet puskázott el, de egyébként is a Szeged-Grosics akarata érvényesült az első negyed órában. A Kazincbarcika aztán kijjebb jött a szorításból, de igazán komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni a vendégek, akik nagyon agresszívan, helyenként talán túl keményen is játszottak, rengeteg szabálytalansággal tördelték a játékot, amivel ki is zökkentették a Szegedet. Supka Attila együttese csak távoli lövésekig jutott ezután az első játékrészben, gól nem született. A szünetben két helyen is változtatott a hazaiak vezetőedzője, de a játék képe sokat nem változott. A Kazincbarcika szervezetten és keményen védekezett, bízva egy-két megugrásban, míg a Szeged kissé tompán próbálkozott. A legnagyobb ziccer Beke Péter előtt adódott, egy kezezésgyanús szituációt követően kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, de az eldőlő Somodi lábába rúgta. Pedig ha kicsit megemeli, vagy valamelyik sarokra helyezi, megvan a vezetés. Ezzel szemben mégis a Kazincbarcika szerezte meg a vezetést, egy szabadrúgást Heil Valter csúsztatott a hazai kapuba. Ezután a vendégek minden lehetséges, megengedett és kevésbé megengedett módszert bevetettek az eredmény megőrzésének érdekében, a céljukat pedig el is érték. A Szeged nem tudta bevenni a barcikai kaput, így hiába játszott jobban mezőnyben, a futballt még mindig gólra játsszák, így vereséget szenvedett. Nem vár könnyű feladat Supka Attiláékra a következő fordulóban sem, a Gyirmót vendégeként lépnek pályára a szegediek a tizenegyedik fordulóban.

Gyula, 150 néző
2017. szeptember 24., 16.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
KBSC

Játékvezető: Ducsai József * Asszisztens: Medovarszki János, Szilágyi Norbert
0
1

Merkantil Bank Liga NB II. 10. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – KBSC 0 – 1 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia. Vezette: Ducsai József (Medovarszki János, Szilágyi Norbert).
Szeged: Szántai – Horváth, Coroian, Farkas, Papp (Achim – a szünetben), Pászka, Nicorec (Germán – a szünetben), Zabari, Zádori, Beke, Molnár. Vezetőedző: Supka Attila.
Kazincbarcika: Somodi – Lőrincz (Süttő, 73′), Palmes, Heil, Constantinescu, Belényesi, Mikló (Kanalas, 68′), Kovács O. (Sigér, 81′), Hegedűs, Takács, Boros. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Gól: Heil (77′)
Sárga lap: Farkas (93′) ill. Kovács O. (49′), Heil (62′)

Supka Attila: “Butaságból kapott góllal veszítettünk. Sok sérülttel kell készülnünk a következő mérkőzésre.”

Online közvetítésünk

Default thumbnail
Előző sztori

Rekordszámú migráns jutott Magyarországra egy nap alatt

Következő sztori

Dörner: Aki fél, az ne írjon drámát!

Legutóbbi hasonló cikkek