Labdarúgás: harmadik hazai meccsén is ikszelt a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár lényegesen több lehetőséget dolgozott ki ellenfelénél, de meg kellett elégednie az egy ponttal a Hódmezővásárhelyi FC-nek a kispesti fakó ellen.

Öt NB I-es kerethez tartozó labdarúgóval érkezett Vásárhelyre a Budapest Honvéd második együttese: közülük Villám Balázs, Tömösvári Bálint, Herjeczki Kristóf és Pölöskei Zsolt is a kezdőben kapott helyet, így alaposan megnehezítették a bajnokságban még nyeretlen HFC dolgát a kispestiek.

Ehhez képest remek játékkal rukkolt elő Major László együttese, és mintegy negyed óra elteltével egy begyakorolt figura után Faggyas Milán lőtt egy bombagólt a vendégek kapujába jó húsz méterről – sőt, nem sokkal később Huszár Gergő fejese a kapufán csattant. Ezt csak az első fél óra elteltével bánhatták igazán a hazaiak, amikor egy nagy bedobásra a hosszún érkezett Hegedűs Márk, aki közelről a kapuba pofozta a labdát, ezzel kiegyenlített.

A szünet után is inkább a HFC-ről szóét a meccs, a Honvéd II.-nek nem voltak lehetőségei, ám Szilágyi Norberték nem tudtak újra betalálni, így ezúttal sem sikerült három pontot szerezniük, igaz, a játékukra nem lehet panasz.

Mindez azt jelenti, a HFC elmozdult az utolsó helyről, a jövő héten pedig egy újabb fakó csapat, a Paks második együttese vár idegenben a csapatra.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 6. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Budapest Honvéd MFA II. 1-1 (1-1)
Hódmezővásárhely, vezette: Hanyecz Bence (Pogonyi Ferenc, Flinta Zoltán).
HFC: Bordás – Kormányos (Kökény, 88′), Huszár, Pataki, Prasler, Szabó D. (Varga B., 67′), Szilágyi, Végh, Mezei, Ablonczy, Faggyas. Vezetőedző: Major László.
Honvéd II.: Berla – Villám (Darabont, 75′), Gergényi, Nemes, Bodrogi, Tömösvári, Hegedűs M., Herjeczki (Nagy G. – a szünetben), Pölöskei (Novák, 65′), Stoiacovici, Király. Vezetőedző: Pisont István.
Gól: Faggyas (14′) ill. Hegedűs M. (32′).
Sárga lap: Huszár (40′), Varga B. (83′) ill. Herjeczki (45′).

Major László: “A játékunkkal elégedett vagyok, de egyszerűen nem tudtuk berúgni a helyzeteinket. Sajnálom, hogy szezonbeli legjobb játékunk nem ért három pontot, ez az eredmény a mi helyzetünkben nem jó..”

Előző sztori

Kiszelly Zoltán: mélyül a konfliktus az MSZP és a DK között

Következő sztori

Tenisz: Fucsovics nyert a Davis Kupán