Labdarúgás: az utolsó pillanatokban fordítva verte az FK a Szentest + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába vezetett kétszer is a Felső Tisza-parton a Szentes az FK Szeged ellen, az emberhátrányba került vendégekkel szemben a hajrában sikerült fordítania a diszkoszvetősöknek.

Az FK Szeged öt, míg a Szentes három találkozó óta nem tudott meccset nyerni a bajnokságban, péntek este tehát az volt a kérdés, melyikük lábal ki a rossz sorozatukból.

Pörgősen kezdődött a meccs, de a lüktető mezőnyjátékból elvétve alakultak ki helyzetek: a félidő felét követően aztán megjöttek a látványosabb jelenetek is. Dóra János egy perc alatt két gólt is szerezhetett volna, de Kotvics-Varga Dávid kétszer is nagyot védett, majd pár perccel később a csatár szabadrúgását is hatástalanította a vendégek portása. Hiába a kék-fekete dominancia, mégis a Kurca-partiak vezetésével zárult le az első 45 perc, miután közvetlenül a félidő vége előtt Kovács Norbert húzta meg a labdát a jobb szélen, majd egy kis szerencsével is, de nála maradt a labda, és kilőtte a jobb alsót, így vezetett a Kinizsi a fordulás előtt.

Jóval eseménydúsabban folytatódott a második játékrész: négy perc elteltével Lekrinszki Ariel zörgette meg a keresztlécet, öt minutummal később pedig egy megpattanó szabadrúgás pont Dóra János elé került, aki ezt a fejesét már nem hibázta el, így hamar jött az egyenlítés az FK Szegednek. Itt még nem volt vége a fordulatoknak: egy rövidre érkező szögletre Juhász Csaba robbant, aki Kurucsai Tamást is mattolta, így a meccsen másodjára is vezetett a Szentes. Csakhogy nem sokkal kséőbb Juhász Csaba lerántotta a ziccerben kitörő Heredea Mátét, így megkapta második sárga lapját – felvillant ezzel a győzelem reménye az FK Szeged előtt. Úgy tűnt, ebből maximum egy pont lehet, mert bár abszolút uralta a meccset az FK, de nem akart jönni a gól, mi több, hét perccel a rendes játékidő letelte előtt egy legurított labdát Lekrinszki Ariel akár a gólra is válthatott volna, de tizenhatoson belülről eleresztett lövése elzúgott a kapu fölött. Ez két perccel később fájhatott igazán, amikor Mannheim Doriánról egy pillanatra megfeledkeztek a vendégek, ő pedig köszönte szépen, és élt az adódó ziccerrel, így másodjára is egyenlíteni tudott az FK Szeged. Itt még nem volt vége a meccsnek: a diszkoszvetősök mentek előre a győzelemért, aminek a hosszabbításban meg is lett az eredménye. Dóra János tartott meg egy labdát a tizenhatoson belül, majd a lecsorgó labda a büntetőterület előterében érkező Imre Zoltán elé került, aki kapásból, ballal pokolian pontos lövést adott le, labdája pedig a bal kapufa tövéről befele, védhetetlenül vágódott a Kurca-parti kapuba, ezzel a meccsen először vezetett az FK – akkor rúgott gólt Kiss Balázs együttese, amikor már az ellenfélnek nem volt ideje válaszolni.

Sokat tett ezért a győzelemért az FK Szeged, amelynek ez volt az első sikere a bajnokságban, így hat forduló után hat pontnál jár, a következő fordulóban pedig Algyőn próbálhatja meg ezt a számot tovább szaporítani, ami közel sem ígérkezik könnyű feladatnak. A Szentes sajnálhatja ezt a mai meccset, hiszen még meccslabdájuk is volt nem sokkal a vége előtt, de hiába vezettek kétszer is, mégis pont nélkül kell hazatérniük a Felső Tisza-partról, így idegenben továbbra sem tudott pontot szerezni a “Kini”. Bertók Gáborékra jövő szombaton az újonc Zsombó vár hazai környezetben.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző
2017. szeptember 22., 19.00
FK Szeged
Szentes
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Csöngető Endre * Asszisztens: Barta Norbert István, Szűcs István Dávid
3
2

Csongrád megyei I. osztály 6. forduló

FK 1899 Szeged – Szentesi Kinizsi SZITE 3 – 2 (0-1)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Csöngető Endre (Barta Norbert István, Szűcs István Dávid).
FK Szeged: Kurucsai – Lajkó, Prontvai, Zsilák M., Varga R. (Csuka – a szünetben), Imre, Zsilák T., Hegyesi (Kovács B., 51′), Mannheim, Heredea, Dóra J. Vezetőedző: Kiss Balázs.
Szentes: Kotvics-Varga – Németh A., Légrádi, Pölös, Kovács N. (Paczali, 89′), Lekrinszki, Szeles, Orovecz, Bagi, Bertók, Juhász. Vezetőedző: Némethy László.
Gól: Dóra J. (45′), Mannheim (85′), Imre (91′) ill. Kovács N. (45′), Juhász (62′).
Sárga lap: Varga R. (42′), Kovács B. (88′) ill. Juhász (31′), Orovecz (42′), Kovács N. (87′).
Kiállítva: Juhász (68′).

Kiss Balázs: “Aki hisz a munkában és tesz is érte, az előbb-utóbb eredményt is elér. A ma születésnapos fiamnak ajánlanánk a győzelmet! Gratulálok a Szentesnek, jól zárták a területeket. Dóra Jani góljának külön örülök! A szünetig lezárhattuk volna a meccset, ezt még meg kell tanulnunk – e helyett kaptunk egy buta gólt. Büszke vagyok a csapatra, úgy gondolom, a mi helyünk az első hat között van, ha sok munkával is, de oda fogunk érni!”

Némethy László: “Az első félidőben az ellenfelünknek voltak nagyobb helyzetei, de a srácok abszolút betartották a taktikai utasítást, nem védekeztünk mélyen és ültek a kontráink. Nem érdemeltünk vereséget, de nem volt szerencsénk. Az előző meccseken egyéni hibákat vétettünk, ma ugyan nagy nyomás alatt voltunk, de a szívüket-lelküket odatették a játékosok. Az öltözőben elmondtam, sajnálom a játékosaimat, de ezzel az akarattal meg kell vernünk a Zsombót.”

no images were found

Online közvetítésünk

Default thumbnail
Előző sztori

A Közép-Európát érő kihívásokról beszélt felszólalásában Szijjártó Péter

Default thumbnail
Következő sztori

Megtalálták Artemisz több mint száz éve keresett szentélyét

Legutóbbi hasonló cikkek