Sport

Labdarúgás: feljutó-jelölthöz látogat a Szeged-Grosics

Labdarúgás: feljutó-jelölthöz látogat a Szeged-Grosics

2017. szeptember 1., péntek
Labdarúgás: feljutó-jelölthöz látogat a Szeged-Grosics

Supka Attila együttese a Nyíregyháza Spartacus otthonában lép pályára szombaton a Merkantil Bank Liga hetedik fordulójában és ugyanúgy készül mint mindig: nyerni szeretne a Szpari otthonában.

Sok NB II-es klub mondhatja el magáról, hogy nagy változások történtek a háza táján az idei holtszezonban és ez alól a Nyíregyháza Spartacus sem kivétel. A szabolcsi klubnál mindenféleképpen csalódást jelentett az előző szezon 12. helyezése, így gyakorlatilag a komplett szakmai stábot lecserélték, vezetőedzői posztra Soroksárról érkezett Lucsánszky Tamás és szintén a Pest megyei klubtól jött az új szakmai igazgató, Szűcs Mihály is, de a játékoskeret is ráncfelvarráson esett át. Ennek megfelelően villámrajtot vett a Szpari az NB II-ben, első három mérkőzésén nem talált legyőzőre, a harmadik fordulóban imponáló játékkal, 3-0-ra ütötte ki a tavaly még első osztályú Gyirmótot. Ezután viszont érthetetlen módon szaladt bele a késbe Dorogon, amit azóta sem tudott kiheverni, a Soroksárral és az újonc Kazincbarcikával is megosztozott a pontokon a feljutásra aspiráló klub. Megvonható a párhuzam a szabolcsiak és a Szeged-Grosics eddigi szereplése között, ám Supka Attiláék hamarabb részesültek a pofonban: az első forduló ceglédi győzelme után, hazai pályán szenvedtek 4-1-s vereséget a Békéscsabától, amit a Vác elleni kudarc követett, azóta azonban stabilizálta védelmét a szegedi gárda, legutóbbi három mérkőzésén csupán egy gólt kapott és begyűjtött hét pontot, amivel jelenleg a tabella hetedik helyén áll.

Online

Szombaton 18:00-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Nyíregyháza Spartacus - Szeged 2011-Grosics Akadémia Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

A válogatott Portugália elleni világbajnoki selejtezője miatt ezúttal nem a megszokott vasárnapi időpontban lépnek pályára az NB II-es csapatok, már szombaton lejátsszák az aktuális fordulót. Némi ijedtséget okozott a hazaiaknál, hogy Rudolf Gergely egy kisebb sérüléssel bajlódott, ám minden bizonnyal a Nyíregyháza számíthat egyik legjobb játékosára a Szeged-Grosics ellen. A szegedieknél akad, aki jól ismerheti a hétvégi ellenfelet, Germán Tamás épp Nyíregyházáról érkezett a Szeged-Grosicshoz 2013-ban. „Nem készülünk másképp, ahogy eddig, a Nyíregyháza is épp olyan ellenfél, mint bárki más. Nagyon jó, erős csapatnak tartom a Szparit, megvannak azok a játékosaik, akik egyénileg is el tudnak dönteni egy-egy mérkőzést és rendkívül bő kerettel tudnak dolgozni” – értékelte Supka Attila a szombati ellenfelet. „Jól kezdték a bajnokságot, de mostanában nem úgy gyűjtötték a pontokat, ahogy szerették volna. Szerencsére nálunk ez másképpen volt, azt gondolom, hogy fordulóról fordulóra kezd egységesebbé válni a csapat, sok változás történt nyáron a klubnál, természetes dolog, hogy időre van szükségünk. A srácok egyre inkább megfelelnek annak a játékszínvonalnak, amit szeretnék tőlük látni, egyre inkább tükröződik a pályán az, amit szeretnénk látni. Pozitív hangulat uralkodik az öltözőben, mentálisan rendben vannak a játékosok, természetesen szeretnénk Nyíregyházán nyerni” – zárta Supka Attila.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Kazincbarcikai SC – Nyíregyháza Spartacus 2–2 (1–2)

Tiszaújváros, 550 néző. Vezette: Bogár Gergő (Horváth Róbert, Máyer Gábor).

Kazincbarcika:

Somodi B. – Tóth Sz., Heil, Belényesi Cs. (Sigér Á., 61'), Hegedűs D., Lőrincz, Constantinescu (Bene, a szünetben), Kovács O. (Boros, 81'), Takács P., Kristófi, Kanalos.

Vezetőedző:

Vitelki Zoltán.

Nyíregyháza:

Hermány – Hinora, Fodor F. Kelemen D., Rubus, Csilus T. (Holdampf, 61'), Kártik (Szinanovics, 84'), Pekár, Rezes, Kesztyűs, Dragóner (Gajdos, a szünetben).

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

Gólszerző:

Belényesi Cs. (42'), Tóth Sz. (82') ill. Rezes (12'), Pekár (45').

Piros lap:

Kanalos (65')

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Budaörs 3-1 (1-0)

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Berényi Ákos, Márkus Péter).

Szeged-Grosics:

Szántai - Horváth, Causic (Papp - a szünetben), Farkas M., Coroian, Nicorec, Pászka, Molnár J., Zabari, Zádori, Balázs R. (Beke, 55').

Vezetőedző:

Supka Attila.

Budaörs:

Kemenes (Bese B., 70') - Ódé, Marques-Airosa, Kékesi, Tányéros, Sajbán Miklós, Sajbán Máté, Bakos, Pethő, Czvitkovics, Deli (Fodor, 20').

Szakmai igazgató:

Bognár György.

Gól:

Zádori (13'), Nocirec (62' - tizenegyesből), Beke (75') ill. Czvitkovics (79' - tizenegyesből) https://www.youtube.com/watch?v=qgKswGqSgy4

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2017. április 2.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Nyíregyháza Spartacus 1 - 0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző, Vezette: Gyarmati II Tibor (Szvetnyik Bence, Pápai Zoltán).

Szeged-Grosics:

Szántai - Zabari, Farkas M., Jagodics, Mészáros, Achim, Coroian (Farkas A., 62'), Horváth A., Király (Pászka, 89'), Germán, Zádori (Balogh G., 85').

Vezetőedző:

Klausz László.

Nyíregyháza:

Hermány - Ur, Dvorschák, Rubus, Törtei, Kártik (Holdampf - a szünetben), Tamási, Rudolf (Tisza, 70'), Sinanovic, Dragóner, Harsányi (Szécsi, 62').

Vezetőedző:

Véber György.

Gól:

Zádori (67').

A bajnokság jelenlegi állása

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójának teljes programja

Szeptember 1., péntek

,

18.00

Gyirmót FC Győr - Soroksár.

Szeptember 2., szombat, 15.00

Szolnok - Mosonmagyaróvár.

16.30

Budaörs - MTK, Budafok - Sopron, Vác - ETO FC Győr, Cegléd - Kisvárda, Dorog - Kazincbarcika.

18.00

Békéscsaba - ZTE, Csákvár - BFC Siófok, Nyíregyháza Spartacus - Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.