Sport

Labdarúgás: édesapját szomorította az Ásotthalom csatára

Labdarúgás: édesapját szomorította az Ásotthalom csatára

2017. szeptember 22., péntek
Labdarúgás: édesapját szomorította az Ásotthalom csatára

Bravúrt hajtott végre a szerdai kupafordulóban az Ásotthalom TE, Kószó László együttese az NB III-as Hódmezővásárhelyt búcsúztatta a sorozattól: a homokháti gárdában csereként beállt Major László góllal járult hozzá csapata továbbjutásához az édesapja által irányított ellenféllel szemben.

Ugyan bő húsz perc után két góllal vezetett a Hódmezővásárhely az Ásotthalom vendégeként a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában, de a hazaiak a szezonban nem először nem adták fel, és a hajrában előbb Baji Renátó egyenlített, majd öt perccel a 90 perc letelte előtt

Major László

kiegyenlített - végül büntetőkkel ki is harcolta a továbbjutást az Ásotthalom, így a homokhátiak csatárának nagy szerepe volt abban, hogy nem az édesapja által vezetett Hódmezővásárhely jutott tovább a legjobb 64 csapat közé. "Utána együtt néztünk meccset, beszéltünk is a kupameccsről, és persze gratulált a gólomhoz. Jobban örültünk volna, ha egy NB I-es csapatot kaptunk, de hátha ez sikerül azzal, hogy továbbjutottunk. Olyan szempontból örültem, hogy legalább ismertem az ellenfelet" - tekintett vissza a szerdai találkozóra ifjabb Major László, aki tétmeccsen még soha nem találkozott édesapja csapatával, így minden bizonnyal történelmi pillanat volt a szerdai kupamérkőzés. Az Ásotthalom hétvégén szabadnapos a Csongrád megyei I. osztályban, így szerdán kvázi teher nélkül léphetett pályára, hiszen nem kellett a hétvégi bajnokira gondolniuk: ezt megerősítette Major László is, aki úgy kiemelte, ez még többet jelentett annak tükrében, hogy volt, aki 120 percet futballozott, hiszen csak a túlórát követően dőlt el a meccs. "Örülök, hogy ezúttal is tudtam segíteni, az első gólunknál az én kapuralövésem után pattant ki a labda. Remélem sikerült bizonyítanom, hogy a kezdőcsapatban van a helyem, a büntetőmet is berúgtam. Nem volt annyira durva meccs, mint azt a kiállítások mutatják, főleg szövegelésért jártak a lapok, szerencsére nem is lett sérülés sem" - tért ki a három piros lapra, amelyet kiosztott a játékvezető a kupacsatán. A Magyar Kupa küzdelmei október 25-én folytatódnak a következő fordulóval, az ásotthalmi csatár megjegyezte, szeretnének egy erősebb, vagy élvonalbeli csapatot kapni. "Akárkit is kapunk, megteszünk mindent a továbbjutásért, de inkább egy NB I-es csapat ellen szenvedjünk méltó vereséget. Egy örök élmény lehet számunkra, ha összejön" - válaszolta. A 25 éves támadó a nyáron került Ásotthalomra a megyeegy újoncától, a Deszktől: mint a váltásról elmondta, nagyon szeretett a két Kelemen-testvérrel játszani, ám ők eligazoltak, és nem látszott, hogy hozzájuk hasonló képességű játékosok érkeznének a csapathoz. "Sajnálom, mert szerettem ott játszani, aztán amikor az ásotthalmi érdeklődés mutatkozott, nem is gondolkoztam más irányba" - zárta Major László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.