Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: négyet vágott az Algyő az FK-nak + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szünet után gyorsan döntésre vitte a kapu előtt veszélyesebb Algyő, és négy gólt lőve három pontot szerzett.

Egyaránt jó eredményből érkezve vághatott neki a szombati találkozónak az Algyő és az FK Szeged: előbbi egy csongrádi, emberhátrányban elért 0-0-t követően, míg utóbbi szezonbeli első győzelme után lépett pályára.

Aktívabban kezdett az Algyő, bár az első helyzetre közel húsz percet kellett várni: az addig mezőnyfölényben futballozó hazaiak a visszatérő csapatkapitány, Sebők László indítása után kerültek lehetőségbe, de Táncos Bence nem tudta befejezni az akciót. A diszkoszvetősök főképp rögzített szituációk után kerültek Siska Richárd kapuja elé – fél óra után Zsilák Martin szöglet fejese akár be is akadhatott volna, de elment bal kapufa mellett. Öt perccel a szünet előtt Táncos második komoly lehetőségét már gólra váltotta: ismét Sebők volt az, aki jó ütemben szöktette a társat, a fiatal támadó a leshatárról kilépve el tudta pöckölni Kurucsai Tamás fölött-mellett, így előnyhöz juttatta csapatát.

A fordulás után a lehető legjobban kezdte a meccset az Algyő: Lajkó András volt agresszív, és két párharcot is megnyerve megtartotta a labdát, majd pontos beadására érkezett Bella Dávid, aki az üres kapuba bólinthatta közelről a labdát, 2-0. Az FK szerzett egy lesgólt, egy óra elteltével azonban a remekül játszó Sebők csúsztatta a bal felső sarokba Csányi Péter szabadrúgását, így kvázi eldöntötte a mérkőzést, 3-0. Bár a győztes kiléte nem volt kérdés a folytatásban, azonban egyik csapat sem vett vissza a tempóból – végül a legvégén Bella Dávid küldött egy pontos lövést a bal alsóba, ezzel duplázott, és beállította a 4-0-s végeredményt.

Az Algyő lényegesen veszélyesebb támadásokat vezetett ma, így megérdemelten nyerte meg a meccset, az FK Szeged pedig ugyan küzdelmesen játszott, de a levegőben sem tudta megállítani Takács Zoltán együttesét. Pénzváltó Bencéék ezzel szezonbeli negyedik sikerüket aratták, és ötödikként várhatják a Zsombó elleni idegenbeli folytatást, míg az FK Szeged harmadjára maradt pont nélkül, jövő pénteken este a Sándorfalva ellen javíthatnak a diszkoszvetősök.

Algyő, 150 néző
2017. szeptember 30., 16.00
Algyő
FK Szeged
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Barta Norbert István * Asszisztens: Török Sándor, Szabó László
4
0

Csongrád megyei I. osztály 6. forduló

Algyő SK – FK 1899 Szeged 4-0(1-0)
Algyő, 150 néző. Vezette: Barta Norbert István (Török Sándor, Szabó László).
Algyő: Siska – Sebők (Lovas, 63′), Pénzváltó, Szélpál A., Csányi, Lajkó (Gyurkovics, 79′), Daróczi, Kalapács, Bella, Jernei (Kovács M. – a szünetben), Táncos (Takács R., 79′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
FK Szeged: Kurucsai (Nagy K., 69′) – Szélpál P. (Hodák, 73′), Prontvai, Zsilák T., Zsilák M., Antal R. (Varga R., 35′), Csuka (Lengyel, 53′), Imre, Hegyesi (Répási, 53′), Heredea, Dóra J. Vezetőedző: Kiss Balázs.
Gól: Táncos (40′), Bella (49′, 90′), Sebők (61′).
Sárga lap: Jernei (39′), Kovács M. (50′), Csányi (77′), Lovas (84′) ill. Csuka (24′), Zsilák M. (45′), Prontvai (57′).

Takács Zoltán: “Szerettünk volna javítani, hiszen a két legutóbbi hazai meccsünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Az első félidő is azért volt nehéz, mert kihagytuk a helyzeteinket, dicséret illeti a csapatomat, hiszen végig nagy elánnal, nagy koncentrációval futballoztak, ennek meg is lett az eredménye. Stabil volt a csapatom, az FK pontrúgásból volt elsősorban veszélyes. Sebők Laci ma játszott először, picit változtattam a csapaton, de az a legfontosabb, hogy aki lehetőséget kap, az megmutassa, hogy számíthatunk rá.”

Kiss Balázs: “Borzasztóan játszottunk ma, de nem fogom arra, hogy két sérült és két beteg játékosom volt ma a pályán, próbáljuk kizárni és legyőzni a külső körülményeket.”

Online közvetítésünk

Hírzóna

Fogyatékkal élő gyerekek jártak a szegedi jégkorongcsapatnál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagy élményben lehetett részük.

Tovább olvasom

Sport

Bánhidi Bence: Okosabban, tökösebben és bátrabban kell játszanunk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bánhidi Bence a magyar válogatott vezére és legeredményesebb játékosa volt a napokban befejeződött Európa-bajnokságon. A beálló klasszisteljesítménye alapján bekerült a kontinenstorna All Star-csapatába is.

Tovább olvasom

Hírzóna

Két ATSK-bronzérem a Budapest Bajnokságon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hétvégén rendezték az asztalitenisz utánpótlás-Budapest Bajnokságot, amelyen az ATSK Szeged fiatal versenyzői is részt vettek.

Tovább olvasom

Aktuál