Sport

Kosárlabda: harmadszor Budapesten a kék-sárgák

Kosárlabda: harmadszor Budapesten a kék-sárgák

2017. szeptember 29., péntek
Kosárlabda: harmadszor Budapesten a kék-sárgák

Lassan már fővárosi lakcímkártyát is válthatnának a Vásárhelyi Kosársuli játékosai, akik zsinórban a harmadik héten lépnek pályára Budapesten. Szombat délután 16 órakor a Vasas pályáján küzdenek majd Utasi Gábor fiai.

A vezető edző ezúttal azonban nem utazik a csapattal, mivel másik együttese, az U16-os gárda a kiemelt bajnokságban való szereplésért küzd az NBI B-s találkozóval egy időben. No azért nem kell aggódni, hiszen a felnőttek trenírozásában résztvevő korábbi vásárhelyi közönségkedvenc és legenda, Czuprák László irányítja majd Vas Péteréket az ütközetben. Bíztató hangulatban várják a meccset a kék-sárgák, akik a szerdai hétközi fordulóban hazai pályán győzték le az addig még veretlen Miskolcot. Szüksége is volt a Hódmezővásárhelynek a sikerre, ami várhatóan sokat javíthat az első két vesztes ütközet miatt megtépázott önbizalmukon. Az elmúlt fordulókban mutatott produkciója alapján úgy látszik, hogy Varga Zalán léphet elő a gárda egyik karmesteri pozíciójába: három kör után több mint 23 pontot átlagol, és emellett védekezése miatt sem kell szégyenkeznie. A másodosztály egyik legrutinosabb és leghatékonyabb irányítója Szabó Péter is magához tért a nyitányon mutatott nem túl acélos teljesítménye után, és egyelőre az idén igazolt Gajic sem okoz csalódást első NBI B csoportos idényének elején. Mellettük még a szegedi Molnár kosaras dinasztia legifjabb sarja, a pályán sasszemű Molnár Bence lehet még a csapat reménysége. Ennek ellenére nem kell könnyű ütközetre számítani a Vasas ellen, hiszen a tavaly még A csoportos társaságot akkor sem szabad alábecsülni, ha eddig még nyeretlenek a bajnokságban. Az együttes relatíve szoros vereségeket szenvedett a Pécstől, a Nagykőröstől és a Békéstől. Ráadásul beigazolódni látszik Utasi Gábor hódmezővásárhelyi edző állítása, mely szerint idegenben minden gárdának vér kell izzadnia a győzelemért. Ezt a jóslatot a tények sem cáfolják meg: kosarsport.hu adatai szerint az eddig lezajlott 19 összecsapásból mindössze 4 alkalommal jegyezhettünk fel vendégsikert…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.