Kívülről akarják megbuktatni Botkát

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Progresszív Mozgalom szerint Botka Lászlónak hátrébb kell lépnie. Ezt a mozgalom vezetője, Tarjányi Péter jelentette ki, s azt is hozzátette, Botka magának kereste a bajt.

A Magyar Progresszív Mozgalom célja, hogy egy pártok felett álló, baloldali miniszterelnök-jelöltet építsenek fel, aki mögé be tudnak sorakozni az ellenzék pártjai – mondta Tarjányi az MPM bemutatkozó sajtóeseményén.

Erre határidőt tűztek ki: október végéig szeretnék megtalálni a jelöltet, s a jelek szerint A, B és C tervük is van, mégsem személyben gondolkoznak egyelőre – írja a hvg.hu. A mozgalomban Tarjányi mellett szerepet vállal Lattmann Tamás nemzetközi jogász, aki az elmúlt két napban állt elő azzal, hogy ő lett volna a négy baloldali párt közös miniszterelnök-jelöltje, ám Botka László érkezése keresztbe húzta a számításokat.

Hiába ígért korábban Botka László kettessel kezdődő két számjegyű támogatottságot, a szocialisták jelenleg kilenc százalék ponton állnak. Bodnár Zoltán, a liberálisok korábbi főpolgármester-jelöltje kijelentette, Botkával nem lehet nyerni, mert nem alkalmas szereplő, Lattman pedig azt is hozzátette, hogy a szegedi polgármester magának kereste a bajt.

Tarjányi Péter nemrég jelentette be a Magyar Progresszív Mozgalom létrehozását, azzal az igénnyel, hogy létrehozza az ellenzéki pártok közti együttműködést.

Default thumbnail
Előző sztori

Metró-ügy: az MSZP-t és a korábbi liberálisokat terheli a teljes felelősség

Default thumbnail
Következő sztori

Az állatok világnapját ünneplik a Szegedi Vadasparkban

Legutóbbi hasonló cikkek