Sport

Kézilabda: tovább fejlődne Sirián Szederke

Kézilabda: tovább fejlődne Sirián Szederke

2017. szeptember 27., szerda
Kézilabda: tovább fejlődne Sirián Szederke

Kim Rasmussen szövetségi kapitány ismét behívta a magyar válogatott keretébe a Debrecen szegedi születésű játékosát, Sirián Szederkét, aki számára további visszaigazolást jelent az újabb behívó.

A Debrecenben színeiben szereplő Sirián Szederke először a horvátok elleni, barátságos mérkőzésen kapott lehetőséget, azonban a szerdán startoló Európa-bajnoki kvalifikáció első két mérkőzésére szóló, bő keret kapcsán is érkezett a behívó számára a szövetségi kapitánytól. "Voltam már edzőmérkőzésen, de ez egy megerősítés volt számomra. A nyári alapozáskor ugyanúgy folytattam a munkát, ebben a folyamatban egy újabb pluszt jelent, hogy ismét ott vagyok a keretben. Remélem, a keddi keretszűkítésnél is helyet kapok" - fogalmazott portálunknak a Szegeden született, de karrierjét a Győrben kezdő Sirián Szederke. Hozzátette, hárman küzdenek meg a beálló posztjáért, de úgy érzi, jó úton haladok - függetlenül attól, hogyha most nem is kapna lehetőséget. "A közeljövőben mindenképpen szeretnék játszani. Nekem már az is pluszt ad, hogy itt lehetek, érzem a bizalmat, azért fogok dolgozni, hogy ez még erősebb legyen. Van még persze miben fejlődnöm, mert főleg támadásban kaptam szerepet, szükség lenne arra, hogy a védekezésben is beépüljek, de ehhez még több idő kell. Nem futamodok meg, mindenféleképpen szeretnék beépülni, ez a célom" - fejtette ki a Loki beállósa. Az Eb-selejtezők nyitófordulójában szerdán Koszovó, majd vasárnap Fehéroroszország lesz a mieink ellenfele: a kvartett Hollandiával teljes, a négyes első két helyezettje jut ki az Európa-bajnokságra. "Teljesen más stílust játszik Koszovó azokhoz a csapatokhoz képest, akikkel eddig találkoztunk, ezért is lehet nehezebb találkozó. Képesek vagyunk alkalmazkodni az ő stílusukhoz, ez lesz az egyik legfontosabb, hogy ne hagyjuk, hogy megzavarjanak ezzel minket, és próbáljuk meg inkább a mi akaratunkat rájuk erőltetni" - tekintett a szerdai, papíron könnyebbnek ígérkező feladatra Sirián Szederke. A válogatott az erőnléti edzések mellett a támadó és védekező figurákat gyakorolta a szombaton kezdődött összetartás során. Mint azt a beállós kiemelte, az egymás elleni játékok során tudnak igazán összehangolódni, úgy érzi, egyre nagyobb az összhang a válogatott keretben. Szederke nem ismeretlen közegbe érkezett: Lukács Viktóriát és Bíró Blankát a korosztályos válogatottakból ismerte, valamint a Győrben eltöltött időszakból a Rába-partiaktól bekerült kézilabdázók is segítették a beilleszkedését. "Hat éves koromban költöztünk el Győrbe édesapám munkavállalása miatt, évente visszajártam Szegedre, a család összes többi tagja Szegeden él. A családommal töltöm az időt, ha Szegeden vagyok" - részletezte a Tisza-parti szülővárosával való kapcsolatát Sirián Szederke.

(Fotó: MKSZ - Kovács Anikó)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.