Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: nem sikerült a bravúr az SZKKSE-nek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ugyan remekül kezdett a Kecskemét ellen a PC Trade Szeged KKSE, de ezt nem sikerült hoznia a folytatásban, így kiesett a Magyar Kupából.

Ezúttal a Magyar Kupában találkozott egymással az NB I/B Keleti csoportjának tavalyi két riválisa, az SZKKSE és az immáron élvonalbeli Kecskemét.

Ugyan a vendégek szerezték a meccs első gólját, de ezt követően kiválóan védekezett a Szeged, és Dobó Mónika kapuban bemutatott bravúrjainak is köszönhetően közel tíz percen keresztül nem kapott gólt, így 6-1-re meglépett Bakó Botond együttese. Ezt a periódust Siska Pálma értékesített hetese zárta le, majd ugyan a szegedi kapus bemutatott még néhány szép védést, de a Kecskemét védekeése és kapusteljesítménye is feljavult, így nyolc perccel a szünet előtt Karalyos Orsolya találatával kezdődhetett minden elölről. (8-8) Ekkor támadásban került gödörbe az SZKKSE, a Tisza-partiak is közel tíz percen át nem tudtak betalálni, Bató Lili átlövése törte meg a szegedi csendet, de harminc perc után a feljavuló Kecskemét kettővel vezetett a szünetben.

A második félidő nagyjából hasonló mederben folyt: nem volt olyan felszabadult a szegediek játéka, mint a szünet előtt, miközben a Kecskemét, és főleg Varga Nikolett és Siska Pálma néhány könnyű góllal növelni tudta a vendégek előnyét: három-négygólos kecskeméti előnynél a kapuban álló Risovic védései után nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez a Szeged, így a hajrára már nem maradt esély arra, hogy bravúrt mutasson be a hazai együttes, így a Kecskemét végül öttel, 25-20-ra nyerni tudott az újszegedi sportcsarnokban, és a következő körbe jutott a kupában.

Azért sajnálhatja igazán ezt a meccset az SZKKSE, mert az első negyed óra ennél szorosabb meccset ígért, azonban amikor jött a törés a szegediek játékában, onnantól nem tudtak ebből kitörni Dajka Bettináék. A PC Trade Szeged KKSE legközelebb jövő szombaton, az Eger otthonában lép pályára a bajnokságban.

Női kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló

PC Trade Szeged KKSE – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 20 – 25 (9-11)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea.
SZKKSE: Dobó M. – Takács K., Maláti, Dajka 5, Molnár 2, Mikó, Bárány 5/2. Csere: Nagy É. (kapus), Speth 1, Bató 2/1, Homoki 1, Miklós 1, Scheffer 1, Berta 1. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kecskemét: Risovic – Albert, Varga N. 7, Gulya, Siska 6/4, Karalyos 1, Szabó E. 2. Csere: Andrási (kapus), Tóth L., Aron 1, Deáki 2, Kaiser 3, Fauszt 2, Orell 1. Vezetőedző: Marosán György.
Hétméteres: 3/2 ill. 5/4.
Kiállítás: 2 perc ill. 4 perc.

Bakó Botond: “Jól kezdtünk, ami bosszantó számomra, hogy ez után miért nem mertünk bátrak lenni és miért veszítettük el a magabiztosságunkat. A Kecskemét egyértelműen arra alapozott, hogy meglövet bennünket. Nem mertünk nagyobb felelősséget vállalni, és a védekezésünkkel sem voltam elégedett, középen kaptunk könnyű gólokat és átlövéseket, ezeket meg kellett volna akadályoznunk. A szünet után az átlövéseink mellett a ziccereinket is elrontottuk, rengeteget hibáztunk kapussal szemben, ennek lett következménye a nagyobb különbség. Ha higgadtabbak vagyunk, akkor egy sokkal kiélezettebb csata lett volna, nem azt mondom, hogy mi léptünk volna tovább, de egy kiélezettebb meccset láttunk volna.”

Online közvetítésünk

Sport

Képekben a szegedi kajak-kenu vb – galéria

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tekintse meg Kovács Ferenc képgalériáját a 2019-es gyorsasági kajak-kenu világbajnokságról!

Tovább olvasom

Sport

Kajak-kenu vb: világbajnok a női négyes és Bodonyi Dóra!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Minden egy helyen a vasárnapi nap eseményeiről.

Tovább olvasom

Sport

Döntőbe jutott a MOL-Pick Szeged Strasbourgban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Nantes után a szintén francia Montpellier lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Aktuál