Kézilabda: kettőből kettő az algyői lányok szombati mérlege

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az FKSE-Algyő ifjúsági és felnőtt csapata is legyőzte a Gyomaendrődöt.

Mivel az előző kiírásban mindkét meccsüket elvesztették az algyői lányok a női ifjúsági bajnokságban a végül bajnok gyomaiak ellen, égtek a bizonyítási vágytól, s bár a játékuk még elmaradt az edzőjük által elvárttól, behúzták a rangadót.

Női ifjúsági III osztály Dél-keleti csoport

FKSE-Algyő-Gyomaendrődi NKSE 27-20 (13-10)
Algyő, 200 néző. Vezette: Hovány, Ubornyák.
FKSE-Algyő: Szabadkai – Fejes 12/4, Dudás 6, Benák 4/2, Ágoston 1, Sávai 1/1, Korom. Csere: Koncz (kapus) Túri 3, Mircse, Balog, Székesi. Edző: Almási Dóra
Kiállítás: 16 perc ill. 8 perc.
Hétméteres: 8/7 ill. 7/3.

Almási Dóra: “Álmos és bátortalan játék jellemezte a mai mérkőzésünket. Ez még nem az a játék, amit látni szeretnék, de örülök az eredménynek és gratulálok a lányoknak.”

Nem volt egy súlycsoportban a két gárda

Az NB II Dél-keleti csoportjában szereplő felnőtt gárdának közel sem kellett annyira megizzadnia mint a fiataloknak, Arany Zoltán együttese második mérkőzését is nagyon magabiztosan húzta be. Egy 7-0-s rohammal adta meg az alaphangot a hazai csapat, majd a 23. percben már 13-4-et mutatott az eredményjelző, a második félidő közepére pedig már 15-re hízott az algyői előny. A vezetőedző valamennyi játékosának lehetőséget adott a 38-19-re megnyert összecsapáson.

Női kézilabda NB II Dél-keleti csoport

FKSE-Algyő-Gyomaendrődi NKSE 38-19 (17-7)
Algyő, 200 néző. Vezette: Hovány, Ubornyák.
FKSE-Algyő: DÁVID D.- Gercsó 3/1, Velki 7, DÁVID ZS. 5, Kozma 1, DRAXLER O. 7, Aracsi 4. Csere: ARADI, Szabadkai (kapusok), FARAGÓ, Reigl 1, Csányi 3/2, Fejes 2. Szűcs 2, Molnár 3/1. Edző: Arany Zoltán.
Kiállítás: 10 perc ill. 6 perc.
Hétméteres: 6/4 ill. 8/4.

Arany Zoltán: “Ez a mérkőzés is eldőlt már a 15. percre. Utána gyakorolhattuk a védekezési és támadási variációkat. Mindenki játéklehetőséget kapott, s így mindenki átérezhette a győzelem ízét! Szombaton az újonc Újkígyóshoz utazunk.”

Előző sztori

A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

Következő sztori

Kézilabda: szoros első félidő után biztos algyői siker