Kézilabda: idény elei játékkal algyői vereség a rajton

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idegenbeli vereséggel rajtolt a férfi NB I/B-s bajnokságban a nyáron edzőt váltó FKSE Algyő. Kovács istván tanítványai a Békés otthonában kaptak ki.

Jól indult a mérkőzés az Algyő számára, a harmadik percben már kettő-nullra vezettek Kovács István fiai Valaczkai és Velky góljaival. Ezután sok rossz lövést eresztettek el a vendégek, a technikai hibánk és a gyenge védekezés miatt az egyre inkább magukra találó hazaiak elhúztak 5-2-re. Vancsics a 11. percben betalált, de ezután újabb kilenc perces algyői gólcsend következett, így nem csoda, hogy az Oláh Gábor vezérelte Békés ellépett 9-3-ra.

Nagyon megérezte csapatkapitánya hiányát az Algyő, Gera Pál ugyanis mindösszesen egyszer találkozott szemből a labdával az első félidőben, s ha a hazaiak pontosabbak jelentősebb lett volna a különbség.

A folytatás két hazai góllal indult, s a kilenc gólos békési előny nagy vereséget vetített előre. Szerencsére Stavri fogott pár lövést, sőt Oláh hetesét is kirúgta, így feljött a vége előtt háromra a vendég gárda, de az extázisban játszó Herczeg vezérletével behúzták a meccset a vendéglátók.

Pajkó nagyon jól védett a hazaiaknál, erős volt a belső négyesük, az első félidőben sokkal pontosabban lőttek, míg az Algyőnél az első félidőben sem a védekezés, sem a támadás nem funkcionált, hogy a kapus teljesítményről ne is beszéljünk. A második harminc percben egy kicsit kiegyenesedett a vendégek játéka, s ha a ziccereket pontosabban lövik, még szorosabb lehetett volna az eredmény.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport 1. forduló

Békés Drén KC-ContiTech FKSE Algyő 25-20 (13-6)
Békés 300 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi.
FKSE-Algyő: Gera-Béleczki, Vancsics 4, Simon 1, Döme, Valaczkai 2, Velky 1. Csere: STAVRI (kapus) DOLEZSÁL 3, Ambrus 1, GAZSÓ 3, Kocsis 3/3, Teimel 1, John 1. Edző: Kovács István.
Kiállítások 14 perc ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/1 ill. 3/3.

Kovács István: “Elkezdtük a bajnokságot, de nem úgy, ahogy szerettük volna. Az első mérkőzéstől kicsit többet vártam. Az első félidőben a gyenge támadójátékunk és a kapusteljesítmény nélküli védekezésünk megpecsételte a sorsunkat. Szünet után kapust cseréltünk és védekezést váltottunk, s ez bejött. Mínusz kilencről talpra álltunk, voltak periódusaink, amikor sebességben felülmúltuk a hazaiakat, de a kimaradt ziccerek miatt nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk. Tömegben, lövés hatékonyságban fölénk kerekedtek. Dolgozunk tovább!”

Előző sztori

Gulyás: szilárd támogatottságot szeretnénk

Következő sztori

Bohócdoktorok a Szegedi Repülőnapokon