Sport

Kézilabda: idény elei játékkal algyői vereség a rajton

Kézilabda: idény elei játékkal algyői vereség a rajton

2017. szeptember 17., vasárnap
Kézilabda: idény elei játékkal algyői vereség a rajton

Idegenbeli vereséggel rajtolt a férfi NB I/B-s bajnokságban a nyáron edzőt váltó FKSE Algyő. Kovács istván tanítványai a Békés otthonában kaptak ki.

Jól indult a mérkőzés az Algyő számára, a harmadik percben már kettő-nullra vezettek

Kovács István

fiai

Valaczkai

és

Velky

góljaival. Ezután sok rossz lövést eresztettek el a vendégek, a technikai hibánk és a gyenge védekezés miatt az egyre inkább magukra találó hazaiak elhúztak 5-2-re. Vancsics a 11. percben betalált, de ezután újabb kilenc perces algyői gólcsend következett, így nem csoda, hogy az

Oláh Gábor

vezérelte Békés ellépett 9-3-ra. Nagyon megérezte csapatkapitánya hiányát az Algyő, Gera Pál ugyanis mindösszesen egyszer találkozott szemből a labdával az első félidőben, s ha a hazaiak pontosabbak jelentősebb lett volna a különbség. A folytatás két hazai góllal indult, s a kilenc gólos békési előny nagy vereséget vetített előre. Szerencsére Stavri fogott pár lövést, sőt Oláh hetesét is kirúgta, így feljött a vége előtt háromra a vendég gárda, de az extázisban játszó Herczeg vezérletével behúzták a meccset a vendéglátók. Pajkó nagyon jól védett a hazaiaknál, erős volt a belső négyesük, az első félidőben sokkal pontosabban lőttek, míg az Algyőnél az első félidőben sem a védekezés, sem a támadás nem funkcionált, hogy a kapus teljesítményről ne is beszéljünk. A második harminc percben egy kicsit kiegyenesedett a vendégek játéka, s ha a ziccereket pontosabban lövik, még szorosabb lehetett volna az eredmény.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport 1. forduló

Békés Drén KC-ContiTech FKSE Algyő 25-20 (13-6)

Békés 300 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi.

FKSE-Algyő:

Gera-Béleczki, Vancsics 4, Simon 1, Döme, Valaczkai 2, Velky 1.

Csere:

STAVRI (kapus) DOLEZSÁL 3, Ambrus 1, GAZSÓ 3, Kocsis 3/3, Teimel 1, John 1.

Edző:

Kovács István.

Kiállítások

14 perc ill. 6 perc.

Hétméteresek:

3/1 ill. 3/3. Kovács István:

"Elkezdtük a bajnokságot, de nem úgy, ahogy szerettük volna. Az első mérkőzéstől kicsit többet vártam. Az első félidőben a gyenge támadójátékunk és a kapusteljesítmény nélküli védekezésünk megpecsételte a sorsunkat. Szünet után kapust cseréltünk és védekezést váltottunk, s ez bejött. Mínusz kilencről talpra álltunk, voltak periódusaink, amikor sebességben felülmúltuk a hazaiakat, de a kimaradt ziccerek miatt nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk. Tömegben, lövés hatékonyságban fölénk kerekedtek. Dolgozunk tovább!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.