Sport

Kajak-kenu: kilenc szegedi áll rajthoz az ORV-n

Kajak-kenu: kilenc szegedi áll rajthoz az ORV-n

2017. szeptember 15., péntek
Kajak-kenu: kilenc szegedi áll rajthoz az ORV-n

A DÉMÁSZ Szeged VE fiatal tehetségei közül kilencen kvalifikálták magukat a pénteken kezdődő Olimpiai Reménységek Versenyére.

Molnár Csenge hat számban indul az ORV-n, Zombori Dominik és Kocsis Ádám öt-öt számban áll rajthoz, a 13-szoros győztes Nagy Bianka pedig három versenyszámban szállhat vízre Raciceben. - írja a klub honlapja. Alig néhány héttel a csehországi kajak-kenu világbajnokság után most a legtehetségesebb ifjú kajakosok és kenusok versenyeznek a racicei pályán. Az ORV-re egy csaknem százfős magyar válogatott utazott el, a csapatban kilenc DÉMÁSZ Szeged VE versenyző szerepelhet majd. Az EYOF-győztes Molnár Csenge indulhat a legtöbb számban, összesen hatban. Kása Péter tanítványa eddig öt ORV-aranyat szerzett, ez a szám most tovább nőhet. Csapattársa, Nagy Bianka már tizenhárom alkalommal győzött az Olimpiai Reménységek Versenyén, a 17 esztendős kenus Raciceben három egyes számban állhat rajthoz. Sokszor lesz jelenése a pályán Zombori Dominiknek és Kocsis Ádámnak, Boldizsár Gáspár tanítványai összesen öt számban indulnak. Csorba Zsófiának ez lesz a második ORV-je, hiszen tavaly Szegeden már bemutatkozhatott a nemzetközi mezőnyben. A 14 és fél esztendős tehetség három egyes számban kenuzhat Csehországban. Csanki Márk és Papp László is 2003-as születésű versenyzőként jutott ki a megmérettetésre. Mindketten újoncok! A két fiatal az egyik C4 Férfi 500 méteres magyar egység (2000-2002-es korosztály) tagja lesz Raciceben. Szabó Tétény és Paragi Bence is most mutatkozik be a nemzetközi mezőnyben. A DÉMÁSZ Szeged VE kenusai egy számban állnak rajthoz a racicei ORV-n. A 2001-es korosztályban C2 Férfi 1000 méteren indulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.