Kajak-kenu: Birkás Balázs mindent vitt 200 méteren

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Birkás Balázs győzelmeivel zárult az idei felnőtt kajak-kenu magyar bajnokság. A DÉMÁSZ Szeged VE világbajnoka egyesben, párosban és négyesben is győzött 200 méteren – közölte honlapján az egyesület.

Birkás Balázs a napot az egyessel kezdte, a szám kétszeres U23-as világbajnokaként nagyszerű evezéssel ért be elsőként a célba a fináléban, így magyar bajnok lett. Az első Séra Miklós Emlékfutamon, a K2 Férfi 200 méter döntőjében versenyen kívül állt rajthoz a Birkás-Tótka Sándor (UTE) kettős. Párosuk a Molnár Péter-Balaska Márk (BHSE) duót megelőzve nyert.

A második Séra Miklós Emlékfutam, a K4 Férfi 200 méter fináléja hozta a nap egyik legmeggyőzőbb sikerét. A világbajnokokból álló Molnár-Tótka- Balaska Márk-Birkás egység csaknem két másodperces előnnyel nyerte meg a döntőt.

A DÉMÁSZ Szeged VE vasárnapi eredményei:

1. Birkás Balázs – K1 Férfi 200 méter
1. Birkás Balázs-Tótka Sándor – K2 Férfi 200 méter (versenyen kivül indultak, hivatalosan a Molnár-Balaska páros a magyar bajnok)
1. Molnár Péter (BHSE)-Tótka Sándor (UTE)- Balaska Márk (BHSE)-Birkás Balázs – K4 Férfi 200 méter
4. Miskolczy Fruzsina – C1 Női 200 méter
4. Bodonyi András – C1 Férfi 5000 méter
5. Nádas Bence – K1 Férfi 200 méter
6. Bodonyi András-Koleszár Zoltán (ASE)-Kocsis Ádám-Zombori Dominik – C4 Férfi 200 méter
15. Szendy Márk – K1 Férfi 5000 méter

Előző sztori

Életet mentettek a magyar rendőrök Csanádpalotán

Következő sztori

Észak-koreai válság: új szintre lépett az atomfegyverkezés