Közélet

Jobbik: az EU fizesse ki a határvédelem teljes költségét

Jobbik: az EU fizesse ki a határvédelem teljes költségét

2017. szeptember 2., szombat
Jobbik: az EU fizesse ki a határvédelem teljes költségét

A Jobbik kezdeményezi, hogy a kormány hivatalosan is igényelje az Európai Uniótól a határvédelemre fordított teljes összeg, vagyis a 270 milliárd forint kifizetését, amelyet szét kellene osztani a határvédelemben résztvevő rendvédelmi dolgozók között - jelentette ki Volner János szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

A párt országgyűlési frakciójának vezetője kifejtette, hogy a határvédelemben részt vevő dolgozók nem csak azt vállalták, hogy a családjuktól távol teljesítenek szolgálatot, hanem sokszor emberhez méltatlan körülmények között kellett a munkájukat végezni. Sokszor a börtönbüntetésüket töltő elítéltek is jobb étkezést kapnak, mint azok akik a magyar határ védelmét ellátták - vélekedett. A Jobbik álláspontja szerint a fegyveres rendvédelmi szervezetekben szolgáló embereket mindezért megilleti a haza megbecsülése és hálája - hangsúlyozta. Az Európai Uniónak annál is inkább meg kellene térítenie a határvédelem teljes költségét, mert Magyarország a történelem folyamán nem először védi meg egész Európát a külső fenyegetéstől - fogalmazott. Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus közölte: 50-60 ezerre becsüli azoknak a rendvédelmi dolgozóknak a számát, akik között a Jobbik szétosztaná a 270 milliárd forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.