Írjon nekünk

Közélet

Ismét nagy sikert aratott az Algyői Tisza-parti Party

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Második alkalommal vették birtokba a Tisza partját Algyőn a helyi sportszervezetek képviselői. Az ALTE szervezésében létrejövő sportnap ezúttal is nagy sikert hozott, a kicsik és nagyok egyaránt remekül érezték magukat.

A tavalyi évhez hasonlóan, szeptember második szombatja ezúttal is a sportról és a kikapcsolódásról szólt Algyőn, hiszen második alkalommal rendezték meg az Algyői Tisza-parti Partyt, amely ismét számos programot kínált a kilátogató népes közönségnek. A napot terepfutó verseny indította, ahol a legfiatalabb korosztálytól az idősebbekig sokan vágtak neki a vadregényes pályának. Ezzel párhuzamosan az Algyői Off-Road Club pilótáinak köszönhetően bárki bepillantást nyerhetett abba, hogy mit is lát egy off-road versenyző egy pálya teljesítése során. Kaponyás Zsolt, az Algyői Off-Road Club elnökének tájékoztatása szerint, több mint száz bátor önkéntest vihettek el egy körre a II. Tisza-parti Party alatt, ráadásul egész nap ők is azt csinálhatták amit szeretnek, így nagyon pozitív élményekkel zárták a rendezvényt.

Ahogy az előző évben, idén is lehetőséget biztosított az EDF Démász Szegedi VE arra, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek a sárkányhajózás világába. A délelőtt folyamán, több mint 160 vállalkozó szelte a hullámokat a napsütéses időjárásban, amely a rendezvény végéig kegyeibe fogadta a sportolni vágyó közönséget.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Tisza-parti Party keretein belül tartotta meg évadnyitó sajtótájékoztatóját az FKSE Algyő női és férfi kézilabdacsapata, ahol bemutatkozott többek között Kovács István, a férfi csapat új vezetőedzője, illetve a klub új igazolásai, Draxler Orsolya, Velky Viktória, Dolezsál Károly és Vancsics János is. Az FKSE szakmai vezetője, Bella Árpád elmondta, az országban egyedülálló, hogy női és férfi csapatot is el tudnak indítani, valamint hangsúlyozta azt is, hogy a női csapatnál az NB II-es bajnoki cím, míg a fiúknál az NB I/B dobogója a cél az idei szezonban. A sajtótájékoztatón részt vett még Kopasz Bálint kajakos, Algyő arca is, aki a világbajnoki élményeiről és az ősszel induló felkészüléséről beszélt.

Kanyarodjunk vissza a kézilabdára: a fiatalabb korosztálynak strandkézilabda tornát rendeztek a Tisza-parton, ahol a lányok és fiúk hatalmas csatákat vívtak egymással és természetesen a megfelelő szurkolói támogatást is megkapták a pálya széléről.

Az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet (ALTE) elnöke, Füzesy István elmondta, bár idén még nem lehetett fürödni a Tiszában a Közösségi térnél, de a rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy megmutassa, miként is fejlődik a partszakasz, így az önkormányzatnak a folyóhoz kapcsolódó nyertes pályázatait is bemutatták egy kiállítás keretében. A kilátogatók megtekinthették például az új kikötő terveit is, amelyet a Gabonakikötő területén alakítanak majd ki.

Az ebéd után a kiskundorozsmai íjászok tartottak látványos bemutatót, de az algyői boksz klubnak köszönhetően a bokszkesztyűt is felpróbálhatták az érdeklődők, sőt mi több, a felállított bokszzsákon ütőerejüket is fejleszthették, míg a finomabb mozgásformára vágyók kipróbálhatták a mediball névre hallgató játékot is. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Molnár Áron polgármester is, a szervezők pedig elmondták, hogy a következő esztendőben is szeretnék folytatni a hagyományt és visszavárják a III. Tisza-parti Partyra az algyői és nem algyői sportbarátokat.

Kommentek

Közélet

Csongrád megyében is várják a Czeglédy-ügy károsultjait a kormányablakok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az erről szóló kormányrendelet szerint január 15-től február 28-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 kormányablakában várják a jogosultakat, tehát azokat, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Folytatódik a Póráz két végén

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete 2018-ban is folytatja a Póráz két végén című szakmai programját. A már harmadik éve működő projekt sok olyan nehéz helyzetben élő állattartó családnak segített, akiknek a kutyájuk problémás, de sajnos nincs anyagi fedezetük arra, hogy kutyaiskolába vigyék kedvencüket. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Építőipari hiányszakmákat oktatnak szakképzési keretek között Szegeden – Általános iskola után is jelentkezhetnek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Építőipari hiányszakmákat oktatnak szakképzési keretek között Szegeden. Akár rögtön általános iskola után is várják a tanulókat egy szegedi intézményben Építőipari hiányszakmákat oktatnak szeptembertől Szegeden. A most induló szakképzés a munkaerőhiányt hivatott csökkenteni – az építőiparból több ezer szakmunkás hiányzik hazánkban. A képzésekre akár már az általános iskola elvégzése után is jelentkezhetnek a tanulók. A Gál […]

Tovább olvasom

Aktuál