Írjon nekünk

Közélet

Ismét nagy sikert aratott az Algyői Tisza-parti Party

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Második alkalommal vették birtokba a Tisza partját Algyőn a helyi sportszervezetek képviselői. Az ALTE szervezésében létrejövő sportnap ezúttal is nagy sikert hozott, a kicsik és nagyok egyaránt remekül érezték magukat.

A tavalyi évhez hasonlóan, szeptember második szombatja ezúttal is a sportról és a kikapcsolódásról szólt Algyőn, hiszen második alkalommal rendezték meg az Algyői Tisza-parti Partyt, amely ismét számos programot kínált a kilátogató népes közönségnek. A napot terepfutó verseny indította, ahol a legfiatalabb korosztálytól az idősebbekig sokan vágtak neki a vadregényes pályának. Ezzel párhuzamosan az Algyői Off-Road Club pilótáinak köszönhetően bárki bepillantást nyerhetett abba, hogy mit is lát egy off-road versenyző egy pálya teljesítése során. Kaponyás Zsolt, az Algyői Off-Road Club elnökének tájékoztatása szerint, több mint száz bátor önkéntest vihettek el egy körre a II. Tisza-parti Party alatt, ráadásul egész nap ők is azt csinálhatták amit szeretnek, így nagyon pozitív élményekkel zárták a rendezvényt.

Ahogy az előző évben, idén is lehetőséget biztosított az EDF Démász Szegedi VE arra, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek a sárkányhajózás világába. A délelőtt folyamán, több mint 160 vállalkozó szelte a hullámokat a napsütéses időjárásban, amely a rendezvény végéig kegyeibe fogadta a sportolni vágyó közönséget.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Tisza-parti Party keretein belül tartotta meg évadnyitó sajtótájékoztatóját az FKSE Algyő női és férfi kézilabdacsapata, ahol bemutatkozott többek között Kovács István, a férfi csapat új vezetőedzője, illetve a klub új igazolásai, Draxler Orsolya, Velky Viktória, Dolezsál Károly és Vancsics János is. Az FKSE szakmai vezetője, Bella Árpád elmondta, az országban egyedülálló, hogy női és férfi csapatot is el tudnak indítani, valamint hangsúlyozta azt is, hogy a női csapatnál az NB II-es bajnoki cím, míg a fiúknál az NB I/B dobogója a cél az idei szezonban. A sajtótájékoztatón részt vett még Kopasz Bálint kajakos, Algyő arca is, aki a világbajnoki élményeiről és az ősszel induló felkészüléséről beszélt.

Kanyarodjunk vissza a kézilabdára: a fiatalabb korosztálynak strandkézilabda tornát rendeztek a Tisza-parton, ahol a lányok és fiúk hatalmas csatákat vívtak egymással és természetesen a megfelelő szurkolói támogatást is megkapták a pálya széléről.

Az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet (ALTE) elnöke, Füzesy István elmondta, bár idén még nem lehetett fürödni a Tiszában a Közösségi térnél, de a rendezvény lehetőséget teremtett arra, hogy megmutassa, miként is fejlődik a partszakasz, így az önkormányzatnak a folyóhoz kapcsolódó nyertes pályázatait is bemutatták egy kiállítás keretében. A kilátogatók megtekinthették például az új kikötő terveit is, amelyet a Gabonakikötő területén alakítanak majd ki.

Az ebéd után a kiskundorozsmai íjászok tartottak látványos bemutatót, de az algyői boksz klubnak köszönhetően a bokszkesztyűt is felpróbálhatták az érdeklődők, sőt mi több, a felállított bokszzsákon ütőerejüket is fejleszthették, míg a finomabb mozgásformára vágyók kipróbálhatták a mediball névre hallgató játékot is. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Molnár Áron polgármester is, a szervezők pedig elmondták, hogy a következő esztendőben is szeretnék folytatni a hagyományt és visszavárják a III. Tisza-parti Partyra az algyői és nem algyői sportbarátokat.

Közélet

Már a szegedi óvodások is lelkesen örülnek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Akik természetesen csak véletlenül voltak éppen akkor, éppen ott, és éppen azon a trolin, amit a baloldali városvezetés nagy csinnadrattával bemutatott.

Tovább olvasom

Közélet

Meghalt Sára Sándor, a nemzet művésze

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója – közölte a család vasárnap az MTI-vel.

Tovább olvasom

Közélet

Ady Endre is megfordult a Kass Vigadóban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az 1898-ban épült Kass Vigadó sokáig Szeged legkedveltebb szórakozóhelyének számított.

Tovább olvasom

Aktuál