Irodalmi estet rendeznek a Milleniumi kávéházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A délvidéki magyarság egyetlen napilapja, a Magyar Szó kiadásában megjelent riportkötetet mutatnak be kedden a Milleniumi kávéház rendezvénytermében.

A délvidéki magyarság egyetlen napilapjának, a Magyar Szónak a munkatársai folyamatosan róják a vidék településeit. A tömbmagyarság által lakott területek mellett a szórványba is eljutottak, és az ott készült riportokat folyamatosan közölték is az újságban.

Tudnunk kell, hogy a délvidéki magyarságnak valamivel több mint fele él a Tisza-menti és az észak-bácskai tömbben. A többiek viszont szórványban, sziget-magyar településeken, vagy szerb-többségű falvakban, városokban találhatók.

Róluk szól a Magyar Szó kiadásában megjelent Szórványlétben I-II. riportkötete, amelyet Szegeden a Dugonics tér 12. alatti Millenniumi kávéház rendezvénytermében mutatnak be szeptember 26-án, kedden este 6 órai kezdettel.

A bemutató vendégei lesznek a Magyar Szó újságírói, szerkesztői, az estet Balogh József vezeti. Az estre a belépés díjtalan, de önkéntes adományokat köszönettel fogad a VMDK Szegedi Tagozata.

Előző sztori

Jövőre hatékonyabban támogathatja az állam a munkavállalók albérletét

Következő sztori

Bűnmegelőzési táncelőadás az IH-ban