/

Fővárosi hangversennyel folytatódott a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jubileumi programsorozat keretében kedd este a fővárosban, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen adtak hangversenyt. Az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök előtt immár tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal szegedi szervezésben.

Kulturális zenei zarándoklatra indult a fesztivál Szeged városából. Szeptember 26-án Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is adott hangversenyt a Szent Gellért Akadémia zenekara és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Vaszy Viktor Kórusa vendég közreműködőkkel. Robert Christian Bachmann és Yoon Kuk Lee vezényelt. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök korábban elmondta, az idén jubiláló Szent Gellért Fesztiválon komolyzenei ritkaságok csendülnek fel egy héten keresztül. A rendezvény alapítói missziójuknak tekintik a fiatal hazai tehetségek támogatását, ezért az ifjú művészek szólóban is bemutatkozhatnak, de fellépnek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is.

A programsorozat jótékony célt is szolgál, a hétvégén a Szegedi Nemzeti Színházban, az Ezerarcú muzsika a zene világnapján című koncert bevételével a Korábban Érkeztem Alapítványt támogatják a Szent Gellért Fesztivál szervezői. Az esten közreműködik Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Gyüdi Eszter, Szélpál Szilveszter, és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével. A fesztivál részletes programsorát ide kattintva tekinthetik meg.

no images were found

Előző sztori

Bíró Attila marad a női vízilabda-válogatott kapitánya

Következő sztori

NFM: megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok kiértékelése