Sport

Fesztivállal a szegedi labdarúgásért + FOTÓK

Fesztivállal a szegedi labdarúgásért + FOTÓK

2017. szeptember 30., szombat
Fesztivállal a szegedi labdarúgásért + FOTÓK

Péntek délután tartották az őszi focifesztivált a SZVSE-pályán, ahol az elsőtől negyedik osztályos gyerekek ismerkedhettek meg a labdarúgással.

A nyáron létrejött szegedi labdarúgó-utánpótlásképzésért összefogás eredményeként tartottak pénteken délután közös fesztivált az érintett klubok a SZVSE-pályán, a helyszínt a Vasutas klub biztosította a gyerekek, az iskolákban dolgozó testnevelők és a szakemberek számára. A délután folyamán több mint tíz szegedi iskola, elsőtől a negyedik osztályos gyermekeinek, azaz összesen több mint 100 tanulónak tartottak foglalkozásokat az egyesületi edzők és az érintett intézmények testnevelői, amelyeknek célja az volt, hogy minél több gyermekkel megszerettessék a labdarúgást - aki pedig kedvet kap a sportághoz, őket várják a programban részt vevő klubok, így a Szeged 2011 és a hozzá tartozó partner egyesületek, azaz a DAFC, a SZVSE, a Rendőr TE, valamint az FK 1899 Szeged, a Tápé-Főnix és az Universitas.

Kiss László

, az iskolai Bozsik-program körzetvezetője, a Rókusvárosi II. számú Általános iskola intézményvezetője kifejtette, kész labdarúgót csak akkor lehet kapni, ha ebben a pici korosztályban is céltudatos képzésben vesznek részt. "Azzal a nézőponttal kellene szakítani, hogy már ebben a korban is az eredményesség az elsődleges, holott egyetlen értékmérője van az utánpótlásban zajló munkának, hogy hány labdarúgót tud adni a felnőtt labdarúgásnak, ebben pedig nem állunk túl jól. Ha ezzel szakítunk, akkor nem csak egy-egy kiugró Európa-bajnoki eredményünk lesz" - fogalmazott Kiss László, aki hozzátette, minden gyerek ugyanabban az elismerésben részesült a SZVSE-pályán, így mindenki ugyanolyan értékűnek érezhette magát, ez pedig sokat jelenthet a későbbiekben, hiszen így sikerül valamelyest felszabadítani a kicsiket a nyomástól. Meglátása szerint a mai labdarúgás 90%-ban fejben dől el, ebben vagyunk lemaradva, így első sorban teher nélkül kell a gyerekek futballintelligenciáját fejleszteni.

Majó Ádám

, a Szeged 2011 edzője elmondta, a klub szakembereivel tudja segíteni az eredményes munkát, ugyanakkor azért dolgoznak, hogy Szegeden tarthassák a gyerekeket, és ne kelljen eligazolniuk, így a szegedi labdarúgásnak nevelhessenek játékosokat annak érdekében, hogy minél több saját nevelésű futballista lehessen a gyepen a Szegedi Ifjúsági Centrumban. Pénteken elsősorban játékos jellegű, a labdarúgás megszerettetését segítő feladatokat kaptak a gyerekek, így a kis játékok mellett három a három elleni meccseket rendeztek a Nyugat-Európában már elterjedt Funino Football módszer segítségével. A program ezzel nem ért véget, hasonló megmozdulást rendeznek majd tavasszal is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.