Közélet

Fekete pont - szeméthegy Újszegeden a szelektív gyűjtőnél

Fekete pont - szeméthegy Újszegeden a szelektív gyűjtőnél

2017. szeptember 6., szerda
Fekete pont - szeméthegy Újszegeden a szelektív gyűjtőnél

Olvasónk jelezte, hogy lassan elönti a szemét az újszegedi víztoronynál a buszfordulót. A szelektív gyűjtő mellett faágak, bezsákolt hulladék, de még egy megunt fűgyűjtő kosár is éktelenkedik, természetesen fűnyíró nélkül.

A szelektív gyűjtőszigetek rendre illegális hulladéklerakóvá változnak, ezúttal újszegedi olvasónk küldött fotót arról, hogy mi is fogadja a víztoronynál lévő buszfordulóban az arra járókat. Rengeteg karton, zacskókba, zsákokba rakott szemét éktelenkedik a járda mellett, meg sem lehet közelíteni a szelektív gyűjtőt. Ahogy

megírtuk

, általában az illegális szemetelők kilétére nem derül fény, mert igyekeznek úgy megszabadulni az ehhez hasonló hulladékuktól, hogy ne lássa senki. A legtöbb esetben esély nincs beazonosítani őket, de ha ez sikerül, és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.. által megbízott rendészeti vezető szabálysértési feljelentést tesz, akkor pénzbüntetésre számíthat az elkövető. Szegeden legközelebb 2018 tavaszán lesz lomtalanítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.