Fekete pont – szeméthegy Újszegeden a szelektív gyűjtőnél

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olvasónk jelezte, hogy lassan elönti a szemét az újszegedi víztoronynál a buszfordulót. A szelektív gyűjtő mellett faágak, bezsákolt hulladék, de még egy megunt fűgyűjtő kosár is éktelenkedik, természetesen fűnyíró nélkül.

A szelektív gyűjtőszigetek rendre illegális hulladéklerakóvá változnak, ezúttal újszegedi olvasónk küldött fotót arról, hogy mi is fogadja a víztoronynál lévő buszfordulóban az arra járókat. Rengeteg karton, zacskókba, zsákokba rakott szemét éktelenkedik a járda mellett, meg sem lehet közelíteni a szelektív gyűjtőt.

Ahogy megírtuk, általában az illegális szemetelők kilétére nem derül fény, mert igyekeznek úgy megszabadulni az ehhez hasonló hulladékuktól, hogy ne lássa senki. A legtöbb esetben esély nincs beazonosítani őket, de ha ez sikerül, és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.. által megbízott rendészeti vezető szabálysértési feljelentést tesz, akkor pénzbüntetésre számíthat az elkövető. Szegeden legközelebb 2018 tavaszán lesz lomtalanítás.

Előző sztori

Bosszantó piros, kevés zöld – hogy is van ez?

Következő sztori

Röplabda: beérett a több évnyi munka a SZRSE-nél

Legutóbbi hasonló cikkek