Esküvőre ment Karácsony Gergely az MSZP-ülés helyett

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton tartotta választmányi ülését az MSZP, ahová az előzetes információk alapján a PM miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt is várták – hiába.

Ezen az ülésen mutatta be Botka László az elmúlt hónapok szövetségi politikájának eredményeit, éppen ezért volt komoly üzenete annak, hogy Karácsony Gergely – az előzetes információkkal ellentétben -, nem ment el a rendezvényre – olvasható a Sztárklikk.hu-n. Annak ellenére, hogy a PM csupán egyszázalékos párt, mégis komoly üzenetértéke lett volna, hogy egy ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje felsorakozik a Botkát támogatók csapatába. Nem így történt, Karácsony Gergely ugyanis inkább egy barátja esküvőjét választotta. Legalábbis ezt nyilatkozta az ATV ma reggeli műsorában, a távolmaradásának okait firtató kérdésre.

A döntésének okairól azt mondta: “Amikor az ember az újságban olvas híreket azzal kapcsolatban, hogy mások milyen feladatot bíznának rá, akkor az nem annyira elegáns. Az, hogy mások szerint én írom a kulturális programot, tök szuper, csak én erről eddig nem tudtam. Úgy érzem, kicsit félrecsúszott ez a dolog.”

Botka ezzel a show-műsorral egyfelől a közvélemény számára kívánt üzenni, másfelől ez a performansz részét képezte a DK felé történő nyomásgyakorlásnak – olvasható a Sztárklikk.hu-n.

A bemutatott eredmények láthatóan nem elégítették ki a választmány tagjait, korábban például sosem fordult elő, hogy megválasztását követően az MSZP miniszterelnök-jelöltjét bírálják a párttagok. Botkát viszont hol udvarias, hol szenvedélyes formában többen is kritizálták. A zoom.hu beszámolója szerint is a szövetségesként bemutatottakról a többség véleménye az volt, hogy “rendes emberek, csak éppen nem hoznak érdemben szavazatokat. Gyakorlatilag nincs érdemi szövetségesünk”.

Botka beszédéből a kormányt és Orbánt kritizáló részeket szinte mindenki dicsérte. Amit sokan hiányoltak, az az volt, hogy Botka nem nyitott a szövetségesként várt pártok felé, mondjuk azzal, hogy bejelenti: jövő héten várja őket egy egyeztetésre. Ehelyett sokakban csalódást okozott, hogy továbbra sem akar hallani a DK-ról vagy Gyurcsányról, sőt még meg is sértette őket a beszédében.

Fotó: Pesti Srácok

Előző sztori

Migrációkutató Intézet: a tél közeledtével sem csökken majd a migráció

Következő sztori

Házhoz menő lomtalanítási rendszert vezethetnek be Szegeden