Bulvár

Előzetes letartóztatásban a montenegrói kábítószercsempész

Előzetes letartóztatásban a montenegrói kábítószercsempész

2017. szeptember 26., kedd
Előzetes letartóztatásban a montenegrói kábítószercsempész

A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a montenegrói állampolgárnak, aki 2017 szeptemberében, harminc csomag marihuánát hozott be az ország területére.

A gyanú szerint az elkövető szeptember 21-én, hajnal egy óra körül, Röszkénél lépett be az ország területére a Szerb Köztársaság felől. A gyanúsított az autójában kialakított rejtekhelyre harminc csomag, összesen mintegy harminckét kilogramm kannabiszt rejtett el. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a gyanú szerint meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A Csongrád Megyei Főügyészség a különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne. A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, a végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.