Előzetes letartóztatásban a montenegrói kábítószercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a montenegrói állampolgárnak, aki 2017 szeptemberében, harminc csomag marihuánát hozott be az ország területére.

A gyanú szerint az elkövető szeptember 21-én, hajnal egy óra körül, Röszkénél lépett be az ország területére a Szerb Köztársaság felől. A gyanúsított az autójában kialakított rejtekhelyre harminc csomag, összesen mintegy harminckét kilogramm kannabiszt rejtett el. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a gyanú szerint meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Csongrád Megyei Főügyészség a különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, a végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: meggyőző volt az Eger az Etelka soron

Következő sztori

Ifjúsági találkozót rendezett az egyházmegye + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek