Közélet

A szegedi idősek megálljt parancsoltak az ellenzék rágalmainak

A szegedi idősek megálljt parancsoltak az ellenzék rágalmainak

2017. szeptember 13., szerda
A szegedi idősek megálljt parancsoltak az ellenzék rágalmainak

Szegedi nyugdíjasok zarándoklattal tiltakoztak Vona Gábor szavai és a balliberális ellenzék módszerei ellen. Az összegyűltek azt szeretnék elérni, hogy sértések, megaláztatások nélkül zajlódjon le a kampány.

Imádsággal és énekkel fejezte ki a szegedi idősek egy csoportja: „elég a politikai gyűlöletbeszédből!” A Dobák Lászlóné által meghirdetett Mária-napi zarándoklat a Szent Rókus templomkertből indult, itt mondott beszédet mondott a főszervező. Kifejtette, véleménye szerint a megbocsájtás és az ítélkezés az Isten dolga, viszont ők nem felejtenek. Az egyik idős hölgy, Kiss Istvánné egy bevásárlókocsit is magával hozott, amelyben ott lapult egy nemzeti színű koszorú. Mint ismert, a Jobbik vezetője, Vona Gábor fogalmazott úgy egy Facebook-posztjában az utcafórumán megjelenő nyugdíjasokról, hogy ők azok, „akiknek a szemükben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt, miközben húzták a kis bevásárló kocsijukat és a TV2-s hazugságokat ismétlik”. A megbélyegzést jelképező vásárlási eszközt az imádságok és éneklés után elhelyezték a Szűzanya szobránál az egybegyűltek. Kimondták, a „szeretet koszorúja a rágalom és gyűlölködés elleni szimbolikus fellépést szolgálja”. Az eseményen tiszteletét tette Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi alapszervezetének az elnöke. A körülbelül ötvenfős csoport ezután átvonult a Széchenyi téren található Szent István és Gizella szoborhoz, majd a Dóm téren a Magyar Pieta szobránál fejezte be útját. „Az úgymond kormányhű, tehát a polgári kormányzat célkitűzéseit, értékrendjét támogató nyugdíjasok nem gyűlölnek senkit. Ha megsértenek bennünket, akkor keresztény emberek lévén, meg tudunk bocsájtani. Az ítélet a Jóistené. Mi csupán meg fogjuk ezt jegyezni, és azt szeretnénk, hogy a választás a jövőben legyen egy erkölcsi minimumhoz kötve, amelyet egyetlenegy párt se lépjen át, ne rágalmazzák, ne szidalmazzák egymást” – emelte ki hírportálunknak a főszervező, Dobák Lászlóné. Kitért arra is, hogy nagyon sokszor lehetett azt hallani, hogy a magyar közélet szereplői kígyót, békát kiabáltak egymásra. Az esetek többségében csak lejárató kampányokról volt szó. Hiába fogták perbe néha a rágalmazókat, mert mire az igazát, ártatlanságát bebizonyította a sértett fél, addigra már rég befejeződtek a választások. A zarándoklat szervezői azt szeretnék, hogy jövőben ilyen ne fordulhasson elő. Reményüket fejezték ki, hogy a következő választás civilizált, keresztény módon bonyolódik le, és nem aláznak meg, sértenek meg senkit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.