Együtt ünnepelik az állatvédők az Állatok Világnapját Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Immár második alkalommal ünnepelnek közösen a szegedi és Csongrád megyei állatvédők, civil szervezetek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében ezúttal is Szeged ad otthont a közös ünnepnek, amelyet számos családi program, bemutató és állatsimogató kísér.

Az állatbarátok, állatvédők, állatmentők egyik legfontosabb ünnepe minden évben az Állatok Világnapja. Világszerte, így Magyarországon is 1991 óta minden év október 4-én tartják meg, ez egyben az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. Az állatszerető emberek jelentős napjává vált, amely azt hirdeti: az állatoknak is joguk van a tiszteletre, legyenek házi kedvencek, haszon- vagy vadon élő állatok.

Ahogy tavaly, az idén is családi és szakmai programokkal, sok játékkal készülnek a szegedi cicamentők a közös ünnepre! Az Állatok Világnapjához kapcsolódva szeptember 30-án, 10 és 15 óra között várják a családokat, állatbarátokat az Árpád térre!

Újra lesz állatbemutató, állatsimogató, sétakocsikázás, a gyerekeket játékos Állatútleveles Tudáspróba és sok-sok ajándék várja, a felnőtt gazdikat pedig szaktanácsadásra hívják. “A verőfényes szegedi napsütésben tavaly mintegy kétszáz érdeklődőt vonzott az állatvédő civil szervezetek összefogásával létrejött világnapi ünnep. Reméljük, ezúttal is sokan adják jelét állatszeretetüknek!” – közölte a szervezet.

A világnapi ünnepen – hagyományteremtő céllal – adománygyűjtést is tartanak, a befolyó összeget
ivartalanítási programra fordítják.

“Úgy tapasztaltuk ugyanis az elmúlt hónapokban, hogy igenis igénye a gazdiknak a felelős állattartás elveit követve megelőzni a nem kívánt szaporulatot, csakhogy nagyon sokaknak egyszerűen nincs pénze, hogy elvégeztesse az ivartalanítást. Programunk ezeken a gazdikon kíván segíteni!” – írja a cicamentők közleménye.

Programok:

10.00 – Megnyitó: Hekáné Szondi Ildikó önkormányzati képviselő
10.10-13.00 – Gyermekek Tudáspróbája Állatútlevéllel
12.30-13.00 – AURA habilitációs kutyabemutató
10.00-13.00 – Kiállítás a Zrínyi Ilona Általános Iskola kisdiákjainak alkotásaiból, közönségszavazás a legjobb alkotásra
13.00 – Eredményhirdetés, sorsolás
13.00-15.00 – Sétakocsikázás

Egész nap: állatsimogató, sátorlátogatások, kötetlen beszélgetés, állatvédelmi-állatjóléti tanácsadás.

Szervező: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete
Támogató: Nemzeti Együttműködési Alap

Résztvevők:

• AURA Segítő Kutya Alapítvány
• CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület
• Dél-Alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat
• Falvi Betyárok Lovas és Sport Egyesület
• Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete
• Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület
• PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvány
• SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár
• Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

Előző sztori

A Seuso-kincs magyarországi vándorkiállításáról döntött a kormány

Következő sztori

Kidőlt fák és leszakadt faágak az éjszakai viharban