Közélet

Egyre nő a feszültség Németország és Törökország között

Egyre nő a feszültség Németország és Törökország között

2017. szeptember 14., csütörtök
Egyre nő a feszültség Németország és Törökország között

Egyre nő a feszültség Németország és Törökország között amiatt, hogy Törökországban újra és újra német állampolgárokat tartóztatnak le - mondta Egeresi Zoltán Törökország-szakértő csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Egeresi Zoltán

felidézte, már több mint egy éve tart a "diplomáciai pengeváltás" a két ország között, amelynek kezdete arra vezethető vissza, hogy a német parlament népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban az első világháború alatt elkezdett örményellenes mészárlásokat. Válaszlépésként Törökország nem engedett be német parlamenti képviselőket az országban lévő incirliki NATO-bázisra, Németország erre úgy döntött, hogy kivonja és áthelyezi Jordániába az eddig ott állomásozó Tornado típusú harci repülőgépeit. A problémákat aztán tovább fokozta, hogy Törökországban elkezdtek német állampolgárokat, köztük újságírókat is őrizetbe venni - magyarázta a szakértő. Törökország megítélése a sajtó és a demokrácia állapotát tekintve egyre rosszabb Németországban és Nyugat-Európában - jelentette ki Egeresi Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.