Dánia sem kér többet a migránsokból

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dánia fel akarja mondani a menekültek befogadásáról az ENSZ-szel kötött megállapodást – közölte szombaton Inger Stöjberg integrációs miniszter.

A megállapodás 1989-ben, még jóval az európai illegális migrációs válság kezdete előtt született. Dánia azóta évente mintegy 500 menekültet vett át a világszervezet Menekültügyi Főbiztosságától, ám mostanra teljesen leterheltté vált, mivel 2012-től mintegy 56 ezer spontán bevándorló érkezett az országba, és közülük sokan maguk után akarják hozni a közeli rokonaikat is – írja a PestiSrácok.

Nem hiszem, hogy az idén van még helyünk erre a kvótára – mondta Koppenhágában Inger Stöjberg, aki szerint az önkormányzatoknak “lélegzetvételnyi szünetre” van szükségük, hogy jobban foglalkozhassanak azokkal, akik már az országba érkeztek.

A dán kormányt az ügyben kívülről támogatja a jobboldali Néppárt is, amely nem tagja a koalíciónak. Az előterjesztésről a parlamentnek kell szavaznia, de az időpontot még nem tűzték ki.

Előző sztori

Brit és afrikai hagyomány Bordányban + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Bakondi: kinyílt a kapu a felső határ nélküli kvóták előtt

Legutóbbi hasonló cikkek