Közélet

Dánia sem kér többet a migránsokból

Dánia sem kér többet a migránsokból

2017. szeptember 10., vasárnap
Dánia sem kér többet a migránsokból

Dánia fel akarja mondani a menekültek befogadásáról az ENSZ-szel kötött megállapodást – közölte szombaton Inger Stöjberg integrációs miniszter.

A megállapodás 1989-ben, még jóval az európai illegális migrációs válság kezdete előtt született. Dánia azóta évente mintegy 500 menekültet vett át a világszervezet Menekültügyi Főbiztosságától, ám mostanra teljesen leterheltté vált, mivel 2012-től mintegy 56 ezer spontán bevándorló érkezett az országba, és közülük sokan maguk után akarják hozni a közeli rokonaikat is -

írja a PestiSrácok

. Nem hiszem, hogy az idén van még helyünk erre a kvótára – mondta Koppenhágában

Inger Stöjberg

, aki szerint az önkormányzatoknak “lélegzetvételnyi szünetre” van szükségük, hogy jobban foglalkozhassanak azokkal, akik már az országba érkeztek. A dán kormányt az ügyben kívülről támogatja a jobboldali Néppárt is, amely nem tagja a koalíciónak. Az előterjesztésről a parlamentnek kell szavaznia, de az időpontot még nem tűzték ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.