Vélemény

Blogstar: Szeged és Halásztelek fogadhatja be a migránsokat

Blogstar: Szeged és Halásztelek fogadhatja be a migránsokat

2017. szeptember 7., csütörtök
Blogstar: Szeged és Halásztelek fogadhatja be a migránsokat

Egészen összetett a helyzet a kvótaper döntését követően. A magyar emberek többsége ellene van a migránsok befogadásának. De, akad egy törpe kisebbség, amely szeretettel várja őket - írja a Blogstar.hu.

A probléma az ezzel a törpe kisebbséggel, hogy jelenleg döntéshozó helyzetben vannak azok az emberek, akik ide tartoznak. Itt van mindjárt

Botka László

, aki ugye Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, aki olyan bizonytalan a kerítéssel kapcsolatban, mint az a bizonyos kezdő a gőzfürdőben. Előbb lebontotta volna, aztán most mégsem, de azt persze megérti, hogy az Unió nem ad Magyarországnak pénzt a védvonallal kapcsolatos költségekre. Botka amúgy is speciális helyzetben van a bevándorlással kapcsolatban, hiszen már régen tele volt Szeged illegálisan hozzánk érkező afrikai menekültekkel, amikor a polgármester még mindig nem volt hajlandó tudomást venni arról, hogy Európa óriási bajban van. Emlékezhetünk arra is, hogy mit mondott Martin Schulz, amikor még az Európai Parlament elnöke volt és meglátogatta elvtársát Szegeden. Ez egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni. Senki sem tiltkozott a schulzi mondás ellen. No, de nincs ezzel az elmebajjal egyedül Botka László. Van neki egy kollégája, aki egyenesen számszerűsítette, hogy hány migránst fogadna be abba a városba, amit ő vezet.

Szentgyörgyi József

, a budapesti agglomerációba tartozó Halásztelek polgármestere alaposan megelőzte korát, hiszen már 2015 májusában posztolta a Facebookra, hogy számíthatnak a rá a migránssimogatók.

Bevallom Halásztelekkel kapcsolatban teljesen elfogult vagyok, hiszen a város polgármesterével ellentétben itt élek. Sőt még az emberekkel is beszélgetek, így aztán tudom, hogy egy jelentős részük nem osztozik a polgármester megfelelési kényszerből írt bejegyzésének tartalmával. Pedig magyarok és európaiak is. Nem bevándorlók. Hogy éppen Szeged, netán Angyalföld, esetleg Kispest, vagy Halásztelek hol helyezné el migránsokat arról persze nem szólnak a hírek – bár utóbbi város nem rég vett egy kastélyt többszáz milliós hitelből, oda esetleg… – a lényeg a megfelelés, a többségi akarat semmbe vétele. És akkor az érintett polgármesterek figyelmébe, a lipcsei rendőrség legfrissebb közleménye: "Jobb lenne, ha nem egyedül futnának a nők, vagy legalább ne egy elhagyatott helyen. Amikor a nők elfutnak valaki mellett a parkban, mindig nézzenek a hátuk mögé, és bizonyosodjanak meg arról, nem követik-e őket." Nem akarunk olyan városokban és országban élni, ahol ilyen közleményeket ad ki a rendőrség.

Forrás:

Blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.