Közélet

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése

2017. szeptember 28., csütörtök
Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése, a 27,9 milliárd forintos beruházás 2018 tavaszára készül el - tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a 2016 novembere óta tartó útépítés - a téli időszak után - a földmunkákkal február közepén indult újra. A nyár elejére a magas töltések, a nagy tömegű földműépítések nagyrészt elkészültek, ezen kívül a főpálya alatti átereszek kialakítása, gáz- hírközlési- és elektromos közműkiváltási munkák és a régészeti feltárások is lezárultak. Júliusban indultak az aszfaltozási munkák, melyek a főpályán - a csomópontokat és hidakat leszámítva - októberre befejeződnek. Októbertől szakaszosan megkezdődik a növénytelepítés és indulnak a forgalomtechnikai munkálatok, valamint a közvilágítás kiépítése. A beruházás keretében három helyen épül zajárnyékoló fal. A 47-es út és az elkerülő út csomópontjánál készülő körhídon október elejére befejeződik a felszerkezet építése, itt az aszfaltozás novemberre várható. Hódmezővásárhelynek kiemelkedően fontos a beruházás, hiszen naponta mintegy 18 ezer gépjármű halad át a településen, a 47-es főút belvárosi szakaszán keresztül. Az elkerülő út tehermentesíti a város központját, és megóvja a hódmezővásárhelyieket a környezet- és zajszennyezéstől - idézte a közlemény Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi alpolgármestert. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában uniós és hazai források felhasználásával valósul meg. A kivitelezést a Colas Út Zrt., a Délút Kft., a Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítő Kft. által alkotott konzorcium végzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.