Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése, a 27,9 milliárd forintos beruházás 2018 tavaszára készül el – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a 2016 novembere óta tartó útépítés – a téli időszak után – a földmunkákkal február közepén indult újra. A nyár elejére a magas töltések, a nagy tömegű földműépítések nagyrészt elkészültek, ezen kívül a főpálya alatti átereszek kialakítása, gáz- hírközlési- és elektromos közműkiváltási munkák és a régészeti feltárások is lezárultak. Júliusban indultak az aszfaltozási munkák, melyek a főpályán – a csomópontokat és hidakat leszámítva – októberre befejeződnek. Októbertől szakaszosan megkezdődik a növénytelepítés és indulnak a forgalomtechnikai munkálatok, valamint a közvilágítás kiépítése. A beruházás keretében három helyen épül zajárnyékoló fal. A 47-es út és az elkerülő út csomópontjánál készülő körhídon október elejére befejeződik a felszerkezet építése, itt az aszfaltozás novemberre várható.

Hódmezővásárhelynek kiemelkedően fontos a beruházás, hiszen naponta mintegy 18 ezer gépjármű halad át a településen, a 47-es főút belvárosi szakaszán keresztül. Az elkerülő út tehermentesíti a város központját, és megóvja a hódmezővásárhelyieket a környezet- és zajszennyezéstől – idézte a közlemény Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi alpolgármestert. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában uniós és hazai források felhasználásával valósul meg. A kivitelezést a Colas Út Zrt., a Délút Kft., a Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítő Kft. által alkotott konzorcium végzi.

Előző sztori

Az állatok világnapját ünneplik a Szegedi Vadasparkban

Következő sztori

Személyvonat ütközött autóval Hódmezővásárhelynél – megszűnt a forgalomkorlátozás