Írjon nekünk

Közélet

Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos, mint most, éppen a közelgő halála előtt – írja az LMP közeli Reflektor blog.

A blog szerint az MSZP régóta saját sírját ássa, rohamosan fogynak a szavazói, amit a legfrissebb felmérések is alátámasztanak. Azt is hozzáteszik, hogy nem éppen elegáns és hatékony tárgyalások helyett kész és életképtelen tervvel megszólítani az ellenzéket, furcsa azt az üzenetet látni a szocialistáktól, hogy aki nem áll ki Botka mellett, egyértelműen a kormánypártok támogatója. Ezzel szemben a valóság az, hogy Fodor Gáboron kívül senki nem tartja jónak Botka vízióját, pedig ahogy a szocialisták miniszterelnök-jelöltje mondta, ez egy nagyvonalú ajánlat.

Botka László azt mondta: az MSZP a listás helyek felét felajánlja a potenciális szövetségeseknek, az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a Momentumnak, az Együttnek, a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek. Hozzátette: a listás helyek elosztásának arányát a választói támogatottság, a március és augusztus közötti közvélemény-kutatási adatok alapján határozták meg.

Csakhogy az MSZP tábora fogy. Második erőként még gyakran villogtak saját megkerülhetetlenségükkel az ellenzéki oldalon, aztán ahogyan a Jobbik kezdte beérni őket, változott a retorika, akkor már a demokratikus ellenzék legerősebbikeként aposztrofálták magukat. A Botka-ultimátumra nem véletlenül volt heves ellenkezés a reakció. De amennyiben borítékolható volt az elutasítás, akkor mi a fenéért mentek fejjel a falnak? – teszi fel a kérdést a Reflektor blog.

A Závecz Research hétfő este készített reprezentatív kutatása alapján a megkérdezett 1000 ember 66 százaléka támogatná a Botka javasolta összefogást és mindössze 34 százalék nem. Ezután vált csak nyilvánossá ugyanakkor egy másik felmérés eredménye is. A Medián havi mérése pedig roppant lesújtó képet mutat az MSZP támogatottságával kapcsolatban. Ezek tükrében életszerűen biztosan nem lehet értelmezni Botka javaslatát, telhetetlennek viszont mindenképp.

Botka minden bizonnyal a totális súlyvesztést próbálta meg ellensúlyozni forradalmi lendületével, hiszen ha képes az ellenzéki közbeszéd tematizálásra, akkor talán meg tudja állítani az immár végzetesnek tűnő eróziót, sőt kezdeményezőkészségével még szimpatizánsokat is szerezhet.

Ez nem jött össze, de az MSZP-nek karaktere eddig sem, csak múltja volt.

Illegális bevándorlás

Bakondi György szerint nem engedünk a nyomásnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nemzeti érdek az első.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megduplázódik a kistelepülésen szolgáló lelkészek támogatása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mintegy négyezer pap és lelkész jövedelme emelkedik. 

Tovább olvasom

Közélet

Előremenekülés és jövőtervezés a Szabadtérin

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Lelkileg is megviseli a Szabadtéri dolgozóit az elmaradó Dóm téri évad. Némi gyógyírt csak az hozhat, ha járványhelyzet megengedi és szigorú előírások mellett nézőket tudnak fogadni az újszegedi színpadon. A Játékok anyagilag is nehéz, de nem megoldhatatlan helyzetben van. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál