Közélet

Az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosát fogadta Pintér Sándor

Az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosát fogadta Pintér Sándor

2017. szeptember 21., csütörtök
Az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosát fogadta Pintér Sándor

Az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosát, Julian Kinget fogadta csütörtökön Pintér Sándor belügyminiszter, akivel egyebek közt az unió belső biztonságáról és a terrorizmus elleni küzdelemről egyeztetett.

A Belügyminisztérium (BM) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a két fél egyetértett abban, hogy a Magyarországon életbe léptetett terrorizmusellenes jogszabályi és szervezeti változások, intézkedések hozzájárulnak a magyar és az uniós állampolgárok biztonságához, hatékonyabb fellépést biztosítanak a rendvédelmi szerveknek. Ugyanakkor mindkét fél szerint tovább kell erősíteni a tagállamok közötti együttműködést és információmegosztást. További erőfeszítések szükségesek az interneten terjedő káros tartalmak és a kibertérben megvalósuló támadások megakadályozása érdekében is - állapították meg.

Pintér Sándor

a találkozón elmondta: a magyar álláspont szerint kiemelten fontos terület a külső határok védelmének megerősítése, valamint a külső határvédelmet ellátó országok megfelelő uniós támogatása.

Julian King

a találkozó után megtekintette a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központban a légiutas-adatok feldolgozását és kockázatelemzését végző Nemzeti Utasadat Információs Egység munkáját és átfogó tájékoztatást kapott az Európai Bizottság támogatásával megvalósult projekt eredményeiről - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.