A Market építi a Szegedi Ifjúsági Centrumot

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

stadion02_gs

Mint az a Közbeszerzési Adatbázisból kiderül, a Market Építő Zrt. nyerte a Szegedi Ifjúsági Centrumra kiírt közbeszerzést – a szerződést már alá is írták a felek.

Júniusban arról számoltunk be, hogy kiírták a közbeszerzést a Szegedi Ifjúsági Centrum építésére: az összesen 8000 fő befogadására alkalmas, MLSZ A illetve UEFA Class 4-es kategóriájú besorolású, azaz nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas létesítményre egy cég, a Market Építő Zrt. nyújtott be ajánlatot. A cég mintegy 9,3 milliárd forintos ajánlatával nyerőnek is bizonyult a Közbeszerzési Adatbázis szerint, így a szerződést szeptember 11-én alá is írták a felek. Az ebben foglaltak szerint 17 hónapos határidővel számolhatunk, mint a beruházás elkészülte, azaz legkésőbb 2019 februárra kell, hogy elkészüljön a Szegedi Ifjúsági Centrum.

A beruházás során először a stadiont építik meg, majd a második ütemben egy feddett rendezvényközpontot hoznak létre, ahol helyet kap egy sportcsarnok és egy grundfoci pálya is, itt 384 főt tudnak nézőként fogadni. A centrum nem csak a labdarúgást fogja szolgálni, és nem csupán a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthona lesz: helyet kap benne egy egy gyermekjátszótér, egy 260 férőhelyes amfiteátrum, és futópálya is.

Kerestük a Szeged-Csanádi Egyházmegyét is, azonban későbbre ígértek tájékoztatást.

Előző sztori

Katonák fújják a melódiákat a Dómban

Következő sztori

Idén ismét a Salon International színpadán Trevor Sorbie, és csapata!