Sport

A Market építi a Szegedi Ifjúsági Centrumot

A Market építi a Szegedi Ifjúsági Centrumot

2017. szeptember 28., csütörtök
A Market építi a Szegedi Ifjúsági Centrumot
stadion02_gs

Mint az a Közbeszerzési Adatbázisból kiderül, a Market Építő Zrt. nyerte a Szegedi Ifjúsági Centrumra kiírt közbeszerzést - a szerződést már alá is írták a felek.

Júniusban

arról számoltunk be

, hogy kiírták a közbeszerzést a Szegedi Ifjúsági Centrum építésére: az összesen 8000 fő befogadására alkalmas, MLSZ A illetve UEFA Class 4-es kategóriájú besorolású, azaz nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas létesítményre egy cég, a Market Építő Zrt. nyújtott be ajánlatot. A cég mintegy 9,3 milliárd forintos ajánlatával nyerőnek is bizonyult a Közbeszerzési Adatbázis

szerint

, így a szerződést szeptember 11-én alá is írták a felek. Az ebben foglaltak szerint 17 hónapos határidővel számolhatunk, mint a beruházás elkészülte, azaz legkésőbb 2019 februárra kell, hogy elkészüljön a Szegedi Ifjúsági Centrum. A beruházás során először a stadiont építik meg, majd a második ütemben egy feddett rendezvényközpontot hoznak létre, ahol helyet kap egy sportcsarnok és egy grundfoci pálya is, itt 384 főt tudnak nézőként fogadni. A centrum nem csak a labdarúgást fogja szolgálni, és nem csupán a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthona lesz: helyet kap benne egy egy gyermekjátszótér, egy 260 férőhelyes amfiteátrum, és futópálya is.

Kerestük a Szeged-Csanádi Egyházmegyét is, azonban későbbre ígértek tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.