A kormányhivatal száz önkéntese szedte a szemetet + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hivatal munkatársai öt helyen cselekedtek aktívan környezetükért. Kiderült, alulbecsülték mind saját teljesítményüket, mind a töltés oldalában található szemét mennyiséget. További programokkal is készülnek egész ősszel a környezetvédelem támogatása érdekében.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal mintegy száz munkatársa csatlakozott a TeSzedd akcióhoz, amelynek keretében vállalták környezetük megtisztítását. Öt helyen szedik ma a szemetet, Újszegeden a Torontál térnél, az ártérnél, a kalandpark és környékénél, a Kállay ligetben, a Vadaspark körül, a hátsó parkoló mellett, a Csavar sor sétáló övezetében, valamint a Szövetkezeti úton, MÁV területe közelében. Az akcióterületeket a Szeged Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztályának munkatársai választották ki, akik az év eleje óta tartoznak a szervezetükhöz.

„Nincs könnyű dolgunk. Tudtam, hogy szemetes a környék, de az itt tapasztaltak megdöbbentettek. Azt hittem, hogy egész nap tudjuk itt szedni a szemetet, s ehhez elegendő zsákot is kaptunk. 10 órára azonban be kell fejeznünk a munkát, mert annyi a szemét, hogy elfogyott a zsákunk” – fogalmazott Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője. Jövőre újból meghirdetik az akciót, s örömmel várják mások csatlakozását is.

Elárulta, az akció felvezető része egy programsorozatnak, amelynek célja, hogy az embereket egy szemléletváltás irányába mozgassák. Ennek egyik módja a példamutatás, a pénteki szemétszedés is ennek része. Hatni kívánnak a gyermekekre, hogy már a néhány évesek elsajátítsák a helyes magatartási formákat, törekedjenek környezetük tisztán tartására. Kiállítással készülnek a kormányhivatal Rákóczi téri épületében, a Földművelésügyi Minisztérium és a Természettudományi Múzeum bocsátja a rendelkezésükre a tárgyakat. „A vadon élő növények és állatok kereskedelmét szabályozó nemzetközi egyezmény miatt elkobzott dolgokból nyílik tárlat. Egy hónapig tekinthető meg a kiállítás, erre az időszakra hívjuk a diákokat, mert rendkívüli természetórákon keresztül kívánjuk felhívni a figyelmüket a kérdés fontosságára” – fogalmazott a járási hivatal vezetője. Október 21-én a Földünkért Világnap alkalmából szerveznek programot, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztályuk a vadasparkba települ ki. 24-én visszatérnek a Rákóczi téri épületbe, az Éghajlatvédelmi Világnap keretein belül a megyei önkormányzattal együttműködve klímastandot állítanak fel, ezen kívül érkeznek előadók a Szegedi Tudományegyetemről és a Körös-Maros Nemzeti Parkból. Bemutatják, hogy a klímaváltozás milyen hatással van a megyében élő állat- és növényfajokra, rajz- és alkotópályázatot is indítanak – ígérte Holubán Csilla.

A Csongrád Megyei Önkormányzat munkatársai is csatlakoztak a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció szegedi szemétszedéséhez. A hivatal dolgozói a Csavar sor környékén több zsák szemetet szedtek össze. Miklós Róbert területfejlesztési referens elmondta, hogy ő és családja is elkötelezett a környezet és természetvédelem ügye iránt, ezért is tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az akcióban.

no images were found

Előző sztori

Politico: Orbán Viktor nyerésre áll az európai migrációs vitában

Következő sztori

Továbbra is szükségesek a határ védelmében hozott intézkedések (FRISSÍTVE)