Közélet

Az elcsalt pénz nagy része pártkasszákba kerülhetett

Az elcsalt pénz nagy része pártkasszákba kerülhetett

2017. szeptember 14., csütörtök
Az elcsalt pénz nagy része pártkasszákba kerülhetett

Felmerül a gyanúja annak, hogy a Czeglédy Csaba által költségvetési csalással megszerzett, illetve a büdzsébe be nem fizetett csaknem 3,5 milliárd forint jelentős része az MSZP és a DK pártkasszájába kerülhetett - mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön Szombathelyen, a városház előtt újságíróknak.

Ez lehet az oka annak, hogy az MSZP és a DK "hallgat és továbbra is falaz" a több mint három hónapja költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő szombathelyi önkormányzati képviselőnek, aki ügyvédként a mai napig ellátja mind a két párt és

Gyurcsány Ferenc

, valamint

Botka László

jogi képviseletét, valamint bizalmas ügyvédje Gyurcsány Ferenc családi cégének, az Altus Zrt.-nek is - közölte.

Budai Gyula

ismét felszólította Gyurcsány Ferencet és Botka Lászlót, valamint pártjaikat, nyilatkozzanak, mi az oka annak, hogy ilyen mellszélességgel "falaznak"

Czeglédy Csabának

. Nyilatkozzanak arról, hogy mekkora összeg került az MSZP és a DK pártkasszájába, és ha tudnak, nyilatkozzanak arról is, hogy hol van az a pénz, amit Czeglédy Csaba eltüntetett - mondta. Felszólította az MSZP-t és a DK-t arra is, hogy kezdeményezzék Czeglédy Csaba visszahívását, illetve győzzék meg helyi politikusukat arról, hogy adja vissza önkormányzati mandátumát. Budai Gyula komoly fordulópontként értékelte az ügyben, hogy hírek szerint " a baloldali politikusok közül Mécs Imre és egy baloldali ügyvéd azt tervezi", hogy nyíltan kiáll Czeglédy Csaba mellett. Ez megítélése alapján, azt erősíti, hogy Czeglédy Csaba és a baloldal még most is erősen kötődik egymáshoz. A szombathelyi városi közgyűlés ülésén csütörtökön

Károlyi Ákos

jegyző ismertette Czeglédy Csaba,

Mécs Imre

és

Szendrő Németh Tamás

ügyvéd külön-külön beterjesztett kérelmét. Jogi álláspontja szerint nincs jogszabályi lehetőség arra, hogy egy választott önkormányzati képviselő meghatalmazás alapján átruházza a jogát, hogy valaki helyette és a nevében szólaljon fel a közgyűlésben. Ennek alapján

Puskás Tivadar

(Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere jogszerűen nem dönthetett a beterjesztett kérelmekről. Az MSZP több szombathelyi önkormányzati képviselője viszont azzal érvelt, hogy a szervezeti és működési szabályzat értelmében a polgármesternek saját mérlegelési jogkörében lehetősége van bárkinek szót adni a közgyűlésen, ezért arra kérték, hogy teremtse meg a lehetőségét annak, hogy a szólásra jelentkezettek mégis elmondhassák mondandójukat. A szombathelyi közgyűlés várhatóan zárt ülésen dönt majd arról a bizottsági javaslatról is, hogy Czeglédy Csabát hívják vissza a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kht. felügyelő bizottságának elnöki posztjáról, mivel kényszerű távolmaradása miatt a bizottság működésképtelenné vált.

Nemény András

(Éljen Szombathely! - MSZP-DK-Együtt) önkormányzati képviselő viszont a közgyűlés csütörtöki ülésén azt állította, hogy a városvezetés ki akarja rekeszteni az ellenzéket a felügyelőbizottságból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.