Közélet

Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány

Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány

2017. augusztus 29., kedd
Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány

Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány a környezet védelme, a külterületeken folytatott szőlő- és gyümölcstermesztés fennmaradása, a vidéki tájfenntartás és a zártkerti ingatlanokon fennmaradt genetikai sokféleség megőrzése érdekében - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározatból.

A határozat szerint a földművelésügyi miniszternek a zártkerti ingatlanok mezőgazdasági hasznosítását elősegítő pályázatok, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma elősegítésére szeptember 30-ig el kell indítania a programot, az erre biztosított források felhasználásáról pedig kétévenként - első alkalommal 2019. december 31-ig - kell beszámolnia a kormánynak. A földművelésügyi miniszter a Zártkerti program pályázatainak kiírásához idén 2 milliárd forint összegben vállal kötelezettséget, amit a nemzetgazdasági miniszter köteles biztosítani jövőre - közölték. A program folytatásához 2019-től a nemzetgazdasági miniszter évente 2 milliárd forintot biztosít a kormányhatározat szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.