Völner: a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a felsőoktatási és a civil törvény vitájában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

volner_pal_mti

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában.

Völner Pál a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden reggel arról beszélt, hogy az eljárás rövid határidői is azt valószínűsítik, hogy “nem a megegyezés irányába kívánták elvinni az ügyet”, hanem az volt a cél, hogy az minél hamarabb, még az idén az Európai Unió bírósága elé kerülhessen.

Az államtitkár azt mondta, a jogalap megnézése előtt nyilvánított véleményt a kérdésben a testület, így most a felsőoktatás szabadsága helyett a szolgáltatások szabad áramlása miatt folyik az eljárás Magyarország ellen.

Megjegyezte: nem láthatóak a jogi érvek, amelyek alapján az uniós jogi fórum elé kerülhetne az ügy, hiszen a három fő problémakörről “időközben bebizonyosodott, hogy a gyakorlatban kezelhető”.

Előző sztori

Vádemelés a menekültet kirabló férfiakkal szemben

Következő sztori

Unikummá nőtte ki magát a vásárhelyi történésztalálkozó