Közélet

Vas és Zala megyében még több ezer háztartásban nincs áram

Vas és Zala megyében még több ezer háztartásban nincs áram

2017. augusztus 12., szombat
Vas és Zala megyében még több ezer háztartásban nincs áram

Vas és Zala megyében mintegy háromezer-ötszáz háztartásban továbbra sincs áram, mert a csütörtök esti viharban megsérült villanyvezetékek és oszlopok javítása szombatra húzódott. Győr-Moson-Sopronban az éjszaka a középfeszültségi hibák megszűntek, a kisfeszültségűek javításán még dolgoznak - tájékoztatta szombat reggel az E.ON szóvivője az MTI-t.

Egyházi Nikoletta

elmondta, hogy Vas megyében 2428, Zalában pedig 1081 fogyasztónál nincs áram. Hangsúlyozta: a szolgáltató továbbra is teljes létszámban, az ország más régióiból átcsoportosított szakemberekkel és alvállalkozók bevonásával dolgozik a helyreállításon. Először a középfeszültségű hálózatot javítják, és utána következik a kisfeszültségű hálózat egy vagy néhány fogyasztási helyet érintő hibáinak megszüntetése. A munkát továbbra is nehezíti, hogy egy-egy hálózatszakaszon - főként az erdőkben - gyakran három-négy ponton is elszakították vagy megrongálták a villamos hálózatot a kidőlő fák. Csütörtök este a régióban még 120 ezer fogyasztónál nem volt áram.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.